3 kg paradicsom
4-5 paprika
4-5 fej hagyma
1 fokhagyma
1 zeller a zöldje is kell bele
6 db alma
só ízlés szerint, 1 tk fehér bors,
1 kk oregánó, 1 kk őrölt babérlevél , 1 kk kakukkfű, 1 kk bazsalikom
Cukor izlés szerint
mindent egybe belerakok egy nagy fazékba... alaposan szétfőzöm....ez eltart kb. egy óra hosszt.... bot mixerrel mixelem....újra felfőzöm...én szoktam ha úgy érzem hogy nem elég krémes... cukor mindenkinek a szája íze szerint mehet bele tehát ha szükséges mindig mixelni és utána újra felfőzni...mehet üvegekbe amit előtte ki kell főzni... szóval forrón üveg töltöm és egy hajszálnyi olajat teszek a tetejére száraz dunszt és ha kihűlt....... az idén annyit változtattam rajta, hogy mikor már készre főtt, akkor egy nagyméretű teaszűrőn átpasszíroztam... és így tényleg éppen olyan mint a bolti... csak annyival jobb, hogy igazi alapanyagok vannak benne...
A fokhagymákat alaposan megtisztítjuk, a héjukat lehúzzuk. A hibás részeket kivágjuk. Egy mélyebb edénykébe tesszük, rákanalazzuk az olajat. Merülő mixerrel pépesítjük. Belekeverjü...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA hagymákat pucold meg, és vágd közepesen vékony karikákra. Egy serpenyőbe tégy annyi olívaolajat, hogy vékony réteget képezzen rajta, majd add hozzá a vajat, és olvaszd meg rajta....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sóskalevelekről lehúzom a szárat, a középső fő eret, megmosom, lecsepegtetem. Az zsírt felhevítem és a sóskát jól átdinsztelem rajta. Közben a levelek elsötétülnek és összeesnek....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt és a paprikát megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk, és vágott felükkel lefelé fordítva tepsiben grillrácsra tesszük. 200 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz