- 1 kg fonott kalács
- 15 dl tej
- 30 dkg kristálycukor
- 1 db vaníliarúd
- 1,5 citrom reszelt héja
- 15 dkg darált mák
A tejet a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliarúd kikapart belsejével és a mákkal felfőzzük, majd a kb. 3x3 cm-es kockákra vágott kalácsra merőkanál segítségével rákanalazzuk, miközben fakanállal összekeverjük, végül hőálló tálba öntjük.
Vaníliásodó
- 1 liter tej
- 5 db tojás
- 30 dkg kristálycukor
- 1 vaníliarúd
9 dl tejet 15 dkg cukorral és a vaníliarúd kikapart közepével felfőzzük. A maradék 1 dl tejet az 5 tojás sárgájával simára keverjük, a felforralt tejbe öntjük és besűrítjük. Az 5 db tojás fehérjét a maradék 15 dkg cukorral kemény habbá verjük. Lassan adagolva a habot belefőzzük a tejbe. Végül a sodót a mákos gubára öntjük és 180 fokon 20-25 percig sütjük
A felaprított vöröshagymát kis olajon elkezdem pirítani, majd hozzáadom a darált húst, és fehéredésig sütöm. Utána mehet hozzá a lereszelt sárgarépa, a paradicsomszósz, a fokhagym...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűA paprikát magostól ledaraljuk vagy leturmixoljuk. Összekeverjük a sóval, majd steril üvegekbe töltjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket. 2. Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. 3. Ha...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajat felforrósítjuk, de nem sütjük, mert megváltozik az íze. Hozzáadjuk a lisztet, és megvárjuk, míg felhabzik. Állandó keverés mellett hozzáöntjük a meleg alaplevet. Sózzuk, bo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű