- 1 kg fonott kalács
- 15 dl tej
- 30 dkg kristálycukor
- 1 db vaníliarúd
- 1,5 citrom reszelt héja
- 15 dkg darált mák
A tejet a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliarúd kikapart belsejével és a mákkal felfőzzük, majd a kb. 3x3 cm-es kockákra vágott kalácsra merőkanál segítségével rákanalazzuk, miközben fakanállal összekeverjük, végül hőálló tálba öntjük.
Vaníliásodó
- 1 liter tej
- 5 db tojás
- 30 dkg kristálycukor
- 1 vaníliarúd
9 dl tejet 15 dkg cukorral és a vaníliarúd kikapart közepével felfőzzük. A maradék 1 dl tejet az 5 tojás sárgájával simára keverjük, a felforralt tejbe öntjük és besűrítjük. Az 5 db tojás fehérjét a maradék 15 dkg cukorral kemény habbá verjük. Lassan adagolva a habot belefőzzük a tejbe. Végül a sodót a mákos gubára öntjük és 180 fokon 20-25 percig sütjük
Ledarálni, összekeverni, üvegekbe s kész
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 evőkanál ecetet, 2 evőkanál cukrot és 1 evőkanál vizet összefőztem, tűzről levéve hozzátettem 3 evőkanál mézet és kb. 1,5 dl ketchupot és 1 evőkanál Erős Pistát is. Jól össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat összekeverem, és 1 óra alatt sűrűre főzöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMosd meg a bazsalikomot és szárítsd meg egy vásznon vagy egy papírtörlőn. Reszeld le a sajtokat és nyomd szét a fokhagymát egy széles kés pengéjével, úgy könnyebb lesz a mozsárban...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű