50 dkg meggy
1 kk citromlé
édesítőszer
2 csipet só
2 dl tejföl vagy tejszín
1,5 ek étk.keményítő
A meggyet annyi vízben,amennyi ellepi,az édesítővel és sóval főzzük 5 percig. Majd egy kevés meggylével ekeverem az étk. keményítőt (vagy lisztet, vagy van.pudingport) és összeforralom. Jól lehűtve tálalom.
A vanília magjait kikaparjuk, a tejhez tesszük a rúddal együtt. Felforraljuk. Egy másik edényben kikeverjük a tojássárgát a liszttel és a cukorral. Tűzre tesszük, és folya...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát, a vékonyan szeletelt almával lassú tűzön pároljuk az összes hozzávalóval együtt. Ha lekvár sűrűségű, már kész is. Kevés tartósítószerrel befőttnek is el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Ha csípősre szeretnénk, akkor adjunk hozzá egy evőkanál tabasco szószt is, illetve egy evőkanál füstös fűszerpaprikát lecserélhetünk finomra őrölt chilire. 2. Betartottam a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket alaposan megmossuk, majd meghámozzuk és ruhán lecsepegtetjük. Éles késsel kockákra vágjuk és egy nagyobb tálba téve összekeverjük. (ha kissé felaprítjuk, nem kell...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű