menu

Családireceptkönyv.hu

Meggymártás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg meggy
1 kk citromlé
édesítőszer
2 csipet só
2 dl tejföl vagy tejszín
1,5 ek étk.keményítő

Elkészítés:


A meggyet annyi vízben,amennyi ellepi,az édesítővel és sóval főzzük 5 percig. Majd egy kevés meggylével ekeverem az étk. keményítőt (vagy lisztet, vagy van.pudingport) és összeforralom. Jól lehűtve tálalom.

Meggymártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rote grütze
Rote grütze

A gyümölcslevet felforraljuk. Az ételkeményítőt 3 evőkanál vízzel simára keverjük majd a forró gyümölcslébe öntjük, belekaparjuk a vanília rúd belsejét, és hozzáadjuk a cukrot. Újr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Forró csoki-por
Forró csoki-por

Egy késes keverőben alaposan összekeverem az alapanyagokat és egy jól zárható üvegben tárolom. Felhasználáskor 2-3 teáskanálnyi csokiport elkeverek egy bögre forralt tejben. Ha...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zoltán
Kacsaszósz
Kacsaszósz

Mandarin, hagyma, fokhagyma lepirít, a többi hozzávalóval összerottyant majd aprítóban összekell aprítani a kelbimbóval.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bársonyos szósz
Bársonyos szósz

A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd felöntjük a MAGGI Húsvarázs ételízesítővel készült alaplével. Simára keverjük és felforraljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk