menu

Családireceptkönyv.hu

Édes-savanyú szósz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 dkg paradicsompüré
4 teáskanál sárgabaracklekvár
1 teáskanál méz
1/2 citrom leve

frissen őrölt bors
továbbá:
kevés olaj

Elkészítés:


A szósz hozzávalóit alaposan kikeverjük, és sült csirkefalatok mellé tálalhatjuk.

Édes-savanyú szósz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Klasszikus mártás sültekhez
Klasszikus mártás sültekhez

Vágd apróra a hagymát, és pirítsd meg olajon, de vigyázz, hogy ne barnuljon meg, mert keserű lesz a mártás. Keverd el a többi hozzávalóval, és forrald fel, majd lassú tűzön addig f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomszósz (spagettihez)
Paradicsomszósz (spagettihez)

A paradicsom tisztítása olasz módra: kés hátulját kicsit laposan rányomjuk az érett paradicsomra és meghúzzuk rajta, amitől a héj szemmel láthatólag elválik a hústól. Előbb az egés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
Zakuszka télire
Zakuszka télire

Megmossuk és lecsumázzuk a paprikát. A hagymát tisztítás után ledaráljuk, és olajon megdinszteljük. A paprikát is ledaráljuk, a hagymához adjuk. Kb. az 1 l olaj 3/4 részét öntj...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hamburger szósz
Hamburger szósz

A lilahagymát és a csemegeuborkát a lehető legkisebb kockákra vágjuk. A ketchupot, a majonézt és a mustárt kikeverjük. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint a cukorral édesítjük. Hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk