menu

Családireceptkönyv.hu

Édes-savanyú szósz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 dkg paradicsompüré
4 teáskanál sárgabaracklekvár
1 teáskanál méz
1/2 citrom leve

frissen őrölt bors
továbbá:
kevés olaj

Elkészítés:


A szósz hozzávalóit alaposan kikeverjük, és sült csirkefalatok mellé tálalhatjuk.

Édes-savanyú szósz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Besamel – fehér mártás
Besamel – fehér mártás

Olvaszd meg a vajat és pirítsd meg benne a lisztet 2-3 percig. Tulajdonképpen egy vaj alapú, világos rántást készítesz. Ennél ne legyen sötétebb. Öntsd föl a tejjel és keverd el...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nikolett
Vaníliasodó
Vaníliasodó

A vanília magjait kikaparjuk, a tejhez tesszük a rúddal együtt. Felforraljuk. Egy másik edényben kikeverjük a tojássárgát a liszttel és a cukorral. Tűzre tesszük, és folya...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Uborkaszósz (Szira nagymama)
Uborkaszósz (Szira nagymama)

1 savanyú, lehetőleg kovászos uborkát meghámozunk és egészen apróra vágunk. 1 evőkanál liszttel vékony rántást csinálunk, beletesszük az uborkát, föleresztjük egy csésze húslevesse...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Almaszósz
Almaszósz

Almaszósz hozzávalók: 4 db alma 4 evőkanál víz 2 teáskanál cukor

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk