menu

Családireceptkönyv.hu

Édes-savanyú szósz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 dkg paradicsompüré
4 teáskanál sárgabaracklekvár
1 teáskanál méz
1/2 citrom leve

frissen őrölt bors
továbbá:
kevés olaj

Elkészítés:


A szósz hozzávalóit alaposan kikeverjük, és sült csirkefalatok mellé tálalhatjuk.

Édes-savanyú szósz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húspác
Húspác

A húsféléket elégséges fél órán át pácolni benne, a citrom miatt semmiképpen ne pácoljuk 40 percnél tovább a húsféléket. Ha elhagyjuk a citromot, akkor akár egy éjszakán át is páco...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizza- és paradicsomszósz (Jamie Oliver-től)
Pizza- és paradicsomszósz (Jamie Oliver-től)

Forró serpenyőbe öntünk 6-8 ek olívaolajat. Beletesszük a vékonyra vágott fokhagymát, és addig pirítjuk, míg halvány színt kap, ekkor hozzáadjuk a paradicsomot és a széttépkedett b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Maria
Ketchup készítése finoman
Ketchup készítése finoman

A hagymát olajon /tehetsz bele oliva olajat is,ha van/ megdinsztelni aztán bele a fokit is..és a fűszereket meg a paradicsomot,amit lehéjazva összedaraboltál. Ezt 45 percig főzni...

Elkészítési idő: 1-2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Salsa szósz
Salsa szósz

Az apróra vágott vörös- és fokhagymát kevés olajon pirítsuk üvegesre, majd öntsük rá a sűrített paradicsomot, és egy kevés vizet. Az apróra vágott paprikaféléket szórjuk bele a fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk