Családireceptkönyv.hu

Édes-savanyú szósz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 dkg paradicsompüré
4 teáskanál sárgabaracklekvár
1 teáskanál méz
1/2 citrom leve

frissen őrölt bors
továbbá:
kevés olaj

Elkészítés:


A szósz hozzávalóit alaposan kikeverjük, és sült csirkefalatok mellé tálalhatjuk.

Édes-savanyú szósz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tamás
Besamelmártás
Besamelmártás

A vajat megolvasztjuk, és állandó kevergetés mellett beleszórjuk a lisztet. Néhány percig pirítjuk, de ne barnuljon meg. Folyamatosan habverővel keverjük, miközben hozzáadjuk a mel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Csicseriborsó krém
Csicseriborsó krém

Először pirítsd meg szezámmagot szárazon (zsiradék hozzáadása nélkül) egy serpenyőben. Öntsd le a csicseriborsó konzerv levét egy külön tálba, majd pürésítsd a csicseriborsót botmi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Rita
Gombaszósz
Gombaszósz

A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, majd megpároljuk. Majd hozzáadjuk az apróra...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Narancsszósz
Narancsszósz

A narancslét a cukorral elkeverjük, felforraljuk, beleszórjuk a reszelt narancshéjat. A keményítőt nagyon kevés hidegvízben feloldjuk, a cukros narancsléhez adjuk, és besűrítjük....

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk