6 nagyobb sárgarépa
2 fehérrépa
1 fej karalábé
1 kis fej zeller
2 közepes hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3 dl tejföl
1 csokor petrezselyem
3 evőkanálnyi cukor
1 evőkanálnyi liszt
2 evőkanálnyi mustár
1 citrom
só, frissen őrölt bors
5-10 szem egész bors
babérlevél
A zöldségeket pucold meg alaposan, majd vágd mindegyiket nagyjából egységes méretű darabokra. A hagymát kockázd apróra, majd egy leveseslábasban melegíts vékony réteg olajat, és dinszteld meg benne a hagymát. Amikor szép üveges, add hozzá a többi zöldséget, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Fűszerezd egész borssal és sóval, majd fedd le, és főzd puhára a zöldségeket. Amikor mindenki megpuhult, szűrd le, és egy botmixerrel pépesítsd őket homogén masszává.
Ha túl sűrű lenne, egy kis lével öntsd fel. A cukrot karamellizáld, lassú tűzön, folyamatosan mozgatva a lábast - vagy inkább serpenyőt -, majd keverd a leturmixolt zöldségekhez.
A vízben a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citromlével, szirupot főzünk. Ezután beletesszük a gyümölcsöket és azzal is forraljuk egy kicsi. A lisztből csomómentes habarást készí...
Elkészítési idő:A hozzávalókat magas falú edénybe tesszük, belemerítjük a botmixert és elindítjuk. Pillanatok alatt majonézzé kezdenek összeállni a pohár alján a hozzávalók. Eleinte ne is mozgassu...
Elkészítési idő:Egy lábasba öntjük a meggyet és kis lángon melegíteni kezdjük, hogy levet engedjen. Beletesszük a fahéjat, a szegfűszeget, a sót és az eritritet és folyamatosan kevergetjük. Egy...
Elkészítési idő: