tárkony
1-1.5 dl tej, víz
olaj, liszt, só
a felmelegített olajban elkeverünk2 kiskanálnyi apróra vágott tárkonyt, kicsit pirítjuk
hozzáadunk 2 kanál lisztet, vigyázunk ne piruljon meg
fokozatosan hozzáadjuk a tejet, a sót
ha nagyon sűrű, vízzel pótoljuk, állandóan kavarva, míg el nem érjük a kívánt állagot
kevés ecettel savanyítani is lehet
Egy lábosban kezdj vizet forralni, majd amikor lobog, dobd bele a zöldborsót, és főzd három percig. Szűrd le, és csepegtesd le. Amikor kihűl, rakd egy késes aprítógépbe, tedd hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDrain and tip the chickpeas into a food processor. Peel and add the garlic, then add the tahini, a good squeeze of lemon juice and 1 tablespoon of oil. Season with a pinch of sea...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát kicsumázzuk, kitisztítjuk a magoktól. Tepsibe tesszük, és kb. fél órát sütjük, félidőben megfordítjuk őket. Tálba szedjük, és letakarjuk, hagyjuk kicsit kihűlni. Közb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk pici sóval. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra aprított fokhagymát, bazsalikomot és gyorsan átpirítjuk, hogy a fokhagyma nehogy megégjen....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű