tárkony
1-1.5 dl tej, víz
olaj, liszt, só
a felmelegített olajban elkeverünk2 kiskanálnyi apróra vágott tárkonyt, kicsit pirítjuk
hozzáadunk 2 kanál lisztet, vigyázunk ne piruljon meg
fokozatosan hozzáadjuk a tejet, a sót
ha nagyon sűrű, vízzel pótoljuk, állandóan kavarva, míg el nem érjük a kívánt állagot
kevés ecettel savanyítani is lehet
Fél liter tejet 3 evőkanál cukorral és egy darabka vaníliával felfőzünk. Három tojássárgáját 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál liszttel simára keverünk, egy kevés tejjel hígítjuk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA padlizsánt hámozzuk meg, vágjuk 2 centis kockákra. A paradicsomot forrázzuk le, húzzuk le a héját, szintén vágjuk kockákra. A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. A zöldfűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat egy nagy lábasba teszem és a megtisztitott sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát , babérlevelet, egészborsot és ízlés szerint sót rárakom a húsra, majd ráöntö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük és tetszőleges hússzeletekre kenjük. Hűtőben 2 órát, vagy többet pihentetjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű