menu

Családireceptkönyv.hu

Hamis pesto


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csokor bazsalikom (vagy reteklevél, karalábélevél)
1 marék dió (vagy bármilyen olajos mag: mandula, dió, mogyoró, tökmag)
1 marék mandula (vagy bármilyen olajos mag: mandula, dió, mogyoró, tökmag)
2 g fokhagyma
olivaolaj (nem extra szűz)

Elkészítés:


A magokat megpirítjuk, majd a fokhagymával apróra vágjuk az aprítógépben. Hozzáadjuk a sót, olajat és a zöld leveleket, majd krémes állagúra zúzzuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tartósítás fagyasztóban lehetséges: a pestot üvegbe tesszük (de nem tele), majd lefagyasztjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés, Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fahéjszirup (diétás verzió)
Fahéjszirup (diétás verzió)

A vizet a fahéjjal és a cukorral 15 percig forraljuk. Ha elérte a kellő sűrűséget, kis lyukú szűrőn keresztül tisztára mosott üveg(ek)be öntjük. Tipp: hűvős helyen a nyírfacukor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Norbert
STB BBQ
STB BBQ

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Háromféle fűszervaj
Háromféle fűszervaj

Fűszervajat készíteni nagyon egyszerű. A vajat hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni, így könnyen tudunk vele dolgozni. A salotta hagymát és a fokhagymát egészen apróra vágjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Narancskrém (orange curd)
Narancskrém (orange curd)

A 3 egész tojást és a 2 tojás sárgáját kicsit felverjük. Az egyik narancs héját lereszeljük és félretesszük. Kifacsarjuk a narancsok levét, majd a vaj felével, a cukorral és az e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk