Családireceptkönyv.hu

Hamis pesto


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csokor bazsalikom (vagy reteklevél, karalábélevél)
1 marék dió (vagy bármilyen olajos mag: mandula, dió, mogyoró, tökmag)
1 marék mandula (vagy bármilyen olajos mag: mandula, dió, mogyoró, tökmag)
2 g fokhagyma
olivaolaj (nem extra szűz)

Elkészítés:


A magokat megpirítjuk, majd a fokhagymával apróra vágjuk az aprítógépben. Hozzáadjuk a sót, olajat és a zöld leveleket, majd krémes állagúra zúzzuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tartósítás fagyasztóban lehetséges: a pestot üvegbe tesszük (de nem tele), majd lefagyasztjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőzés, Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Besamel
Besamel

A vajat lassú tűzön felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és egy picit megpirítjuk. Sózzuk, majd felöntjük tejjel. Állandó keverés mellet addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Sok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokimáz süteményre
Csokimáz süteményre

A hozzávalókat nagyon simára keverjük. Nem kell hűteni!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Chipotle salsa (mexikói)
Chipotle salsa (mexikói)

A paradicsomot a fokhagymával és korianderzölddel robotgépben vagy turmixgépben sima pürévé turmixoljuk, beletesszük a vöröshagymát és a cukrot. Belefacsarjuk a zöldcitromlét. Me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Padlizsánkrém
Padlizsánkrém

Egy tepsit fedjünk le alufóliával. Tegyük rá a megmosott padlizsánokat (héjastól), és 220 fokos sütőben süssük addig, amíg össze nem esik. Még forrón húzzuk le a héját. (Én úgy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk