Családireceptkönyv.hu

Zakuszka vöröslencsével


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



3 db 7,2 dl-es üveghez:
1 kg padlizsán
1 kg kápia paprika
50 dkg paradicsom
3 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
25 dkg vöröslencse
2-3 db babérlevél
Vénusz olaj

bors

Elkészítés:


A padlizsánokat és a paprikákat tepsire helyezzük, és 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a paprikának meg nem fekedik a héja (kb. 30-40 perc mérettől függően). Ha több tepsin sütjük, akkor hőlégkeveréses módra állítjuk a sütőt. Ha megsültek, kivesszük a tepsiket, és kis ideig pihentetjük a zöldségeket. A padlizsánnak lehántjuk a héját, húsát egy tálba tesszük. A paprikának kihúzzuk a csumáját, lehúzzuk a héját, kikaparjuk a magjait, és a padlizsán mellé tesszük.

A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon elkezdjük dinsztelni, majd hozzáadjuk a durvára reszelt sárgarépát, és puhára pároljuk. Közben a padlizsánt és a paprikát összeturmixoljuk, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a hagymás répát.

Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, rádobjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és 30 percig alacsony lángon fedő alatt rotyogtatjuk. Csak ezután adjuk hozzá az alaposan átmosott vöröslencsét, és addig főzzük, míg a lencse megpuhul, de nem esik szét.

Befőttes üvegekbe kanalazzuk a pépet, a tetejére olajat csurgatunk, majd lezárjuk.

Zakuszka vöröslencsével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tzatziki
Tzatziki

Az uborkát jól megmosom és kis lyukú reszelőn lereszelem, kinyomkodom és egy tálba teszem. Hozzáadom a lereszelt fokhagymát, megsózom, borsozom. Rácsavarom egy negyed citrom levét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Kapormártás
Kapormártás

Az olajat felhevítjük, kezdettől fogva sütjük benne a megtisztított vöröshagymát, majd rászórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. Vigyázzunk, hogy se a rántás ne legyen bar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Ajvár
Ajvár

A padlizsánt és a paprikát megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk, és vágott felükkel lefelé fordítva tepsiben grillrácsra tesszük. 200 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Lívia
Humusz
Humusz

Első körben érdemes a tahinit a citromlével úgy összedolgozni a mixerrel, hogy egy percig járatjuk a gépet, majd a tál oldalára tapadt masszát újra az edény közepére tereljük, és m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk