1 tojás sárgája
1 TK mustár
½ citrom leve
3-4 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 TK őrölt fehérbors
1,5 dl olíva olaj
sózott szardellafilé olajos leve
A tojás sárgáját a mustárral, a citrom levével, a fokhagymával és a fehérborssal összekeverjük.
Kézi mixerrel, folyamatos keverés mellett cseppenként, lassan csurgatva adagoljuk hozzá az olajat (először a szardella levét, majd az olíva olajat), amíg sűrű krémet nem kapunk.
Ez lesz a Caesar saláta öntete, amit a kész salátára evőkanalanként rácsorgatunk.
Elsősorban a Caesar salátához illik, de más zöldsaláták öntete is lehet.
A Caesar saláta receptjét a saláták/hidegtálaknál találod meg.
Először a majonézt a paradicsommártással és a chiliporral keverjük egybe, majd a finomra vágott hagymát és paprikát is forgassuk bele, utána a Worcestershire- és a Tabasco-szószt i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 2 dl tejet felmelegítjük. Ízesítjük sóval, borssal, majd a lisztet és a reszelt sajtot is hozzáadjuk. Alacsony lángon sűrű keverés mellett szósszá főzzük.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűEgy forró serpenyőben a vékonyra szeletelt gombát lepirítjuk, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát és fokhagymát. Ha kicsit már lepirult, akkor mehet rá a csíkokra vágott s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű