1 tojás sárgája
1 TK mustár
½ citrom leve
3-4 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 TK őrölt fehérbors
1,5 dl olíva olaj
sózott szardellafilé olajos leve
A tojás sárgáját a mustárral, a citrom levével, a fokhagymával és a fehérborssal összekeverjük.
Kézi mixerrel, folyamatos keverés mellett cseppenként, lassan csurgatva adagoljuk hozzá az olajat (először a szardella levét, majd az olíva olajat), amíg sűrű krémet nem kapunk.
Ez lesz a Caesar saláta öntete, amit a kész salátára evőkanalanként rácsorgatunk.
Elsősorban a Caesar salátához illik, de más zöldsaláták öntete is lehet.
A Caesar saláta receptjét a saláták/hidegtálaknál találod meg.
Ha megvagyunk a pucolásokkal, csak egybe kell hajítani. Ezt mind egy nagy fazékba tesszük és összefőzzük. Amikor már az alma is majd szétesik, akkor kivesszük a fahéjakat és a teat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót felkockáztam, a kaliforniai paprikát olívaolajon sütöttem, majd hagymával tovább pirítottam fűszerek, cukkini, ha elfőte a levét akkor paradicsompép. Botmixerrel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és az olívaolajat összeolvasztjuk egy lábasban. Rápréseljük a fokhagymát, és megkeverjük. Hozzáöntjük a tejszínt, fűszerezzük (fehér borssal szebb), és ha átmelegedett, bel...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA kápia paprikát megsütjük, meghámozzuk és a húsát feldaraboljuk, majd botmixerrel az egészet pürésítjük. Közben hozzáadjuk a citrom kifacsart levét. Egy lábosban elkezdjük mele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű