25 dkg gomba
fél fej vöröshagyma
5 dkg liszt
2 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
4 dl alaplé (ha nincs akkor 4 dl víz + leveskocka)
kevés olaj
Petrezselyem, majoránna
A hagymát nagyon apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt gombát és megpirítjuk.
Fűszerezzük, sóval, borssal, egy pici majoránnával és petrezselyem zölddel, majd felöntjük az alaplével.
Egy nagyon picit forraljuk, majd a főzőtejszínnel és a liszttel besűrítjük.
Az egrest a cukorral, a sóval meg a citromhéjjal a vízben puhára főzöm (kb. negyed óra). A tejfölben elkeverek egy púpozott kanál lisztet és behabarom vele a mártást. Egy kis tejsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókat összefőzni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mártáshoz simára keverjük a sűrű tejfölt a fűszerekkel. A fűszereket bőkezűen adagoljuk, hogy markáns ízt adjanak. A csípősből ízlés szerint keverünk bele. Tálalásig a hűtőbe tes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét evőkanál lisztet simára keverünk 2 dl fehér borral 1 dl vízzel, és egyenként hozzáadunk 3 tojássárgáját, miközben tovább keverjük, gazdagítjuk 1/2 citrom reszelt héjával, 10 dk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes