10 dkg törökmogyoró
15 dkg 70+%-os étcsokoládé vagy diabetikus étcsokoládé (amelyikre jobban reagál a szervezetünk)
1 dl tej
2 ek. semleges ízű olaj
2 dkg nyírfacukor/eritrit
1 fél vaníliarúd kikapargatott belseje vagy vaníliapor
Egy sütőpapíros tepsin oszlassuk el a mogyorót, tegyük a sütőbe, 200 fokra tekerjük a hőfokszabályozót, és 15 perc alatt pirítsuk meg. (Igen, még a hideg sütőbe tegyük be!)
Ha teljesen kihűlt, vegyünk egy adag mogyorót 2 tenyerünk közé, és morzsolgassuk addig, amíg le nem hullik róla az összes héj (ha pici marad, nem tragédia).
Egy aprítógépben (például amit botmixerekhez szoktak adni) 2 evőkanál olaj kíséretében a mogyorót krémállagúra daráljuk. Akkor az igazi, amikor már nem szemcsés, hanem selymes. (Ezt az elején még elég nehéz elhinni, de tényleg eljön ez az állapot, kitartás!) •
Egy kis lábasban a tejet meglangyosítjuk, felolvasztjuk benne a nyírfacukrot/eritritet, fűszerezzük a vaníliával.
A csokoládét darabokra törjük, megolvasztjuk a cukros-vaníliás tejben, a mogyorós masszával együtt simára keverjük, és üvegbe töltjük.
Az apróra vágott vöröshagymát körülbelül 15 percig dinszteljük olajon, és a jól összetört mustármagot, koriandert és szegfűszeget rászórjuk. A fokhagymát és a gyömbért apró darabo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tegyünk minden alapanyagot (kivéve a vizet) egy konyhai robotgépbe, turmixgépbe. Dolgozzuk össze őket alaposan, időnként álljunk meg és kaparjuk le a tál oldalát. 2. Hígítsuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Vágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magokat. Kanalazzuk ki a héjából, és egy tálban villa segítségével pürésítsük. 2. Adjuk hozzá a hagymát, koriandert, lime-ot,...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A szalonnát felcsíkozzuk. A gombát megmossuk/megpucoljuk, leszárítjuk és nem túl vékony szeletekre vágjuk. Az apróra vágott hagymát (ízlés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű