10 dkg törökmogyoró
15 dkg 70+%-os étcsokoládé vagy diabetikus étcsokoládé (amelyikre jobban reagál a szervezetünk)
1 dl tej
2 ek. semleges ízű olaj
2 dkg nyírfacukor/eritrit
1 fél vaníliarúd kikapargatott belseje vagy vaníliapor
Egy sütőpapíros tepsin oszlassuk el a mogyorót, tegyük a sütőbe, 200 fokra tekerjük a hőfokszabályozót, és 15 perc alatt pirítsuk meg. (Igen, még a hideg sütőbe tegyük be!)
Ha teljesen kihűlt, vegyünk egy adag mogyorót 2 tenyerünk közé, és morzsolgassuk addig, amíg le nem hullik róla az összes héj (ha pici marad, nem tragédia).
Egy aprítógépben (például amit botmixerekhez szoktak adni) 2 evőkanál olaj kíséretében a mogyorót krémállagúra daráljuk. Akkor az igazi, amikor már nem szemcsés, hanem selymes. (Ezt az elején még elég nehéz elhinni, de tényleg eljön ez az állapot, kitartás!) •
Egy kis lábasban a tejet meglangyosítjuk, felolvasztjuk benne a nyírfacukrot/eritritet, fűszerezzük a vaníliával.
A csokoládét darabokra törjük, megolvasztjuk a cukros-vaníliás tejben, a mogyorós masszával együtt simára keverjük, és üvegbe töltjük.
A sütőtököt megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, finomra gyaluljuk, olívaolajban készre pároljuk, lehűtjük, hozzáadjuk a megsütött almapürét, a porcukrot, az őrölt köményt, a sót és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot állandóan kevergetve felolvasztjuk. A vizet felforrósítjuk és a cukorhoz adjuk. Sűrűre főzzük és kihűtjük.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Nehéz1. A gombát, hagymát megpucolom és apróra vágom. 2. A hagymát az olajon megdinsztelem, beleteszem a gombát, és puhára főzöm kicsi vízzel, ezután beleteszem a tejföllel elsodort...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszolajon kicsit megkapattam a nyílgyökérlisztet, ráöntöttem a vizet és kézi habverővel belekevertem a tojássárgáját. Sóztam, majd lassú tűzön besűrítettem. Mielőtt felforrt v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű