10dkg vaj
1 kg vöröshagyma (vagy vörös és lila vegyesen)
1 ek. cukor
só
bors
0,3 liter marhahús alaplé
A hagymákat vékony cikkekre vágjuk, közbe a vajat felolvasztjuk. A már olvadt vajon megdinszteljük kicsit a hagymát, közbe sózzuk-borsozzuk. A só segít abban is, hogy nehezebben égjen oda a hagyma de érdemes azért figyelni, kevergetni. Úgy 6-8 perc után hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük a hagymával és fedő nélkül hagyjuk kicsit karamellizálódni, de ügyeljünk arra, hogy ne égjen le. Ezután jöhet az alaplé (csak, hogy éppen ellepje), és lassú tűzön rotyogtatjuk amíg kellemesen krémes, lekvárszerű állagon nem kapunk.
Arra azért figyeljünk, hogy ne legyen teljesen püré szerű. Főzés közben kóstoljuk és ízlés szerint ízesítsük még. Aki szereti megbolondíthatja cayenne borssal, vagy ahogy nemrég próbáltam kis Sriracha chili szósszal. Mindenhogy szuper finom!
A hagymát apróra vágjuk, megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát. Ráönjük a paradicsomot, majd felöntjük egy kevés vízzel. Sóval, borssal, bazsalikommal és 2 cs. cukorral ízesítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPucolom, pépesítem, mérem, hozzá keverem a sót. Huszonnégy órát állni hagyom, közben kevergetem. Másnap üvegegbe töltöm, mindegyik tetejére rakok fél kk citromsavat (így megtartja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát lábosba tesszük, beleöntjük a vizet. Annyi víz kell bele, hogy éppen ellepje az almákat. Felforraljuk, és puhára főzzük. Közben a teljfölben simára kavarjuk az étezési ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 1 fakanál lisztből és olajból rántás csinálunk, picit pirítjuk. 2. Erre ráöntjük a tejfölt és kevés vizet, összekeverjük. 3. Ehhez keverjük a fokhagymaport (ez ízlés kérd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű