8 nagy gerezd fokhagyma
2 burgonya
2 teáskanálnyi vaj
0,5 dl tejföl
só, bors
friss rozmaring
A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. Majd leszűrjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a vajat és a tejfölt és robotgéppel összedolgozzuk. Fűszerezzük, majd újra összekeverjük és friss rozmaringgal ízesítjük. Húsok mellé kínáljuk!
1. A szárított paradicsomot apróra vágjuk, ha konzerv, előtte lecsepegtetjük és egy tálba tesszük. 2. Ha friss paradicsomból készítjük, kikaparjuk a belsejét, lesózzuk, és pár pe...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűHozzávalók fél dl fehérborecet fél dl fehérbor 2 salotta néhány szál friss tárkony 3 tojás sárgája 25 dkg vaj Elkészítés A bort és az ecetet elkezdjük melegíteni, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHámozd meg, magozd ki, vágd négybe és mosd meg az almákat. (Legjobb a főzésre alkalmas fajta, pl. jonatán, jonagold, golden.) Tedd egy lábasba a vízzel együtt, és főzd kb. 20 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz angol tartármártás elkészítéséhez tedd egy tálba a majonézt. Használhatsz házi majonézt, vagy jobb minőségű boltit is. Vágd fel apró darabokra az ecetes uborkát és a kapribogyó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű