• 5 M-es tojásfehérje
• 1 csapott teáskanál só
• 3 evőkanál bio citromlé
• 10 gramm kókuszolaj
Felforralunk kb. 1 liter vizet. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a citromlevet, olajat, sót, majd villával kissé felverjük és beleöntjük a forró vízbe. Ha már túrószerű az állaga, akkor leszűrjük és jól kinyomkodjuk.
Házi totukrém (tejföl) készítése:
A totut elkészítem, amikor lecsepegett, kiveszek belőle egy adagot - a tejfölt kevésbé csepegtetem, hogy krémes legyen és ne legyen száraz. Abból a léből, amiben főtt, adok hozzá, csak úgy érzésre, továbbá + 1 evőkanál kókuszzsírral összeturmixolom. Kóstolgatni érdemes, ha kicsit folyósabban szereti valaki, lehet még a főzőléből tenni bele, valamint a sóval, illetve a citromlével is lehet variálni.
Arányaiban nézve 5 tojásfehérjéből 160 g totu vagy 1,5-2 dl tejföl készíthető.
2 napig biztos eláll a hűtőben, de elvileg akár 1 hétig is. Fagyasztani is lehet!
A paradicsomokat feldaraboljuk és keverés mellett puhára főzzük és áttörjük. Hozzáadjuk az ecetet, sót, cukrot és a vászonzacskóba csomagolt fűszerekkel mártás sűrűségre főzzük áll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát felkockázzuk, és a zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig sütjük, majd megszórjuk a paprikával, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a megtisztított, leres...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 evőkanál mustármagot egy jénaiba raktam .. felöntöttem fehérbor ecettel el kell lepje teljesen... pár óra múlva teljesen felszívta .. ekkor felöntöttem szénsavmentes ásványvízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. Addig dinszteljük az olajon, amíg összeesik, majd megsózzuk, hozzáadjuk a vizet, és 10-15 percig lassú tűzön, lefedve pároljuk. Ha a víz el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű