• 5 M-es tojásfehérje
• 1 csapott teáskanál só
• 3 evőkanál bio citromlé
• 10 gramm kókuszolaj
Felforralunk kb. 1 liter vizet. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a citromlevet, olajat, sót, majd villával kissé felverjük és beleöntjük a forró vízbe. Ha már túrószerű az állaga, akkor leszűrjük és jól kinyomkodjuk.
Házi totukrém (tejföl) készítése:
A totut elkészítem, amikor lecsepegett, kiveszek belőle egy adagot - a tejfölt kevésbé csepegtetem, hogy krémes legyen és ne legyen száraz. Abból a léből, amiben főtt, adok hozzá, csak úgy érzésre, továbbá + 1 evőkanál kókuszzsírral összeturmixolom. Kóstolgatni érdemes, ha kicsit folyósabban szereti valaki, lehet még a főzőléből tenni bele, valamint a sóval, illetve a citromlével is lehet variálni.
Arányaiban nézve 5 tojásfehérjéből 160 g totu vagy 1,5-2 dl tejföl készíthető.
2 napig biztos eláll a hűtőben, de elvileg akár 1 hétig is. Fagyasztani is lehet!
A félbevágott fokhagymával jól bedörzsöljük az edényt, amiben a fondüt elkészítjük. A bort összekeverjük a keményítővel, beleöntjük az edénybe és felforraljuk. A szeletelt, apróra...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűSütőpapírral bélelt tepsin 30 perc alatt egészben megsütöttem a paprikát. Amint kihűlt, héját lehúztam, villával összetörtem és hozzákevertem a túrót. Kapott egy nagyobb löttyintés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent meghámoztam, összedaraboltam és feltettem főni annyi vízben ami éppen ellepi, puhára főztem. A főtt zöldségeket az aprítóba (turmixba) kanalaztam, hozzáadtam a so...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű