menu

Családireceptkönyv.hu

Totu (tojás túró, totu tejföl) készítése


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 5 M-es tojásfehérje
• 1 csapott teáskanál só
• 3 evőkanál bio citromlé
• 10 gramm kókuszolaj

Elkészítés:


Felforralunk kb. 1 liter vizet. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a citromlevet, olajat, sót, majd villával kissé felverjük és beleöntjük a forró vízbe. Ha már túrószerű az állaga, akkor leszűrjük és jól kinyomkodjuk.

Házi totukrém (tejföl) készítése:

A totut elkészítem, amikor lecsepegett, kiveszek belőle egy adagot - a tejfölt kevésbé csepegtetem, hogy krémes legyen és ne legyen száraz. Abból a léből, amiben főtt, adok hozzá, csak úgy érzésre, továbbá + 1 evőkanál kókuszzsírral összeturmixolom. Kóstolgatni érdemes, ha kicsit folyósabban szereti valaki, lehet még a főzőléből tenni bele, valamint a sóval, illetve a citromlével is lehet variálni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Arányaiban nézve 5 tojásfehérjéből 160 g totu vagy 1,5-2 dl tejföl készíthető.

2 napig biztos eláll a hűtőben, de elvileg akár 1 hétig is. Fagyasztani is lehet!

Totu (tojás túró, totu tejföl) készítése

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Fűszeres ketchup
Fűszeres ketchup

A paradicsomokat feldaraboljuk és keverés mellett puhára főzzük és áttörjük. Hozzáadjuk az ecetet, sót, cukrot és a vászonzacskóba csomagolt fűszerekkel mártás sűrűségre főzzük áll...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bolognai szósz
Bolognai szósz

A vöröshagymát felkockázzuk, és a zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig sütjük, majd megszórjuk a paprikával, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a megtisztított, leres...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mustár - Vali
Mustár - Vali

3 evőkanál mustármagot egy jénaiba raktam .. felöntöttem fehérbor ecettel el kell lepje teljesen... pár óra múlva teljesen felszívta .. ekkor felöntöttem szénsavmentes ásványvízzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lilahagymalekvár (sült húsokhoz)
Lilahagymalekvár (sült húsokhoz)

A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. Addig dinszteljük az olajon, amíg összeesik, majd megsózzuk, hozzáadjuk a vizet, és 10-15 percig lassú tűzön, lefedve pároljuk. Ha a víz el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk