Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Totu (tojás túró, totu tejföl) készítése


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 5 M-es tojásfehérje
• 1 csapott teáskanál só
• 3 evőkanál bio citromlé
• 10 gramm kókuszolaj

Elkészítés:


Felforralunk kb. 1 liter vizet. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a citromlevet, olajat, sót, majd villával kissé felverjük és beleöntjük a forró vízbe. Ha már túrószerű az állaga, akkor leszűrjük és jól kinyomkodjuk.

Házi totukrém (tejföl) készítése:

A totut elkészítem, amikor lecsepegett, kiveszek belőle egy adagot - a tejfölt kevésbé csepegtetem, hogy krémes legyen és ne legyen száraz. Abból a léből, amiben főtt, adok hozzá, csak úgy érzésre, továbbá + 1 evőkanál kókuszzsírral összeturmixolom. Kóstolgatni érdemes, ha kicsit folyósabban szereti valaki, lehet még a főzőléből tenni bele, valamint a sóval, illetve a citromlével is lehet variálni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Arányaiban nézve 5 tojásfehérjéből 160 g totu vagy 1,5-2 dl tejföl készíthető.

2 napig biztos eláll a hűtőben, de elvileg akár 1 hétig is. Fagyasztani is lehet!

Totu (tojás túró, totu tejföl) készítése

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Kapormártás (kaporszósz)
Kapormártás (kaporszósz)

A kaprot egy kis vízben puhára főzzük, majd a vizet leöntjük róla s a kaprot világos rántásba keverjük. Azután húslevessel vagy vízzel feleresztjük, sóval meg cukorral ízesítve fel...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Besamel mártás (alap)
Besamel mártás (alap)

A tejet elkezdjük forralni. Egy másik edénybe tesszük a vajat és elkezdjük hevíteni. Hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön 2-3 percig pirítjuk. A kev...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Barbecue szósz 1 - OK
Barbecue szósz 1 - OK

1. Összekeverni és kenni a sertéshúsra ész nélkül.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
Rántás
Rántás

Aranybarnára pirítom de vigyázok hogy ne égessem meg, pirospaprikát szórok bele, összekavarom Ha melegen használom fel mielőtt az ételhez adom kevés hideg vízzel elkavarom Ha h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk