1.5 kiló paradicsom
50 deka paprika,(fehér de lehet belecsempészni egy két kápiát is)
30 deka hagyma
2 szál petrezselyem zöld és zeller zöld
4 gerezd fokhagyma
4 db babérlevél,1 kávéskanál bors
3 szem szegfűszeg
20 dkg cukor
5 dkg mustár
1dl 10 % ecet
1 evőkanál só
Összekeverem a hozzávalókat és 1 órát főzöm, kiveszem a babérlevelet és összeturmixolom üvegbe teszem, és gépbe 95fok 30 percre!
Érdemes lédús paradicsomot használni akkor nem lesz nagyon sűrű!
Egyes fűszerek aromáihoz kiváló alap a töklekvár, mivel semleges íze bármivel színesíthető. A töklekvár alapreceptjei írásunk végén találhatók, ám ezek számos más módon kombinálhat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 3 egész tojást és a 2 tojás sárgáját kicsit felverjük. Az egyik narancs héját lereszeljük és félretesszük. Kifacsarjuk a narancsok levét, majd a vaj felével, a cukorral és az e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA paradicsomot ledarálom, felfőzöm. Az összes zöldséget lereszelem, étolajon megpárolom, majd leturmixolom és a paradicsomba öntöm. Fűszerezem, mindenkinek saját ízlése szeri...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Edénybe tesszük, vízzel felöntjük (annyival, ami ellepi), majd forrástól számított 20 percig főzzük. Főzés közben a tetején hab keletk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű