50 dkg gesztenye,
1,5 dl húsleves (leveskockából is készülhet),
5 dkg vaj,
1 dl tejszín,
szerecsendió,
só.
A gesztenyét megtisztítjuk, a húslevesben puhára főzzük, majd áttörjük. Vajjal, tejszínnel simára keverjük, kevés húslével hígítjuk. Csipetnyi reszelt szerecsendióval és sóval ízesítjük. Párolt vadhúsok, vadszárnyasok mellé tálaljuk.
http://gizi-receptjei.blogspot.com/2010/11/lilahagyma-lekvar.html
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűreszelt almát megfőzzük 3l! Vízben, majd kihűtjük. A pudingot a kétféle cukorral elkeverjük és az almához adjuk és felforraljuk. A forrástól számítva 5 percig főzzük, folyamatosa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozva, felkockázva felrakjuk főni. Ha már puhák, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat majd összepépesítjük.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA római köményt és a koriandert egy száraz serpenyőben 2-3 perc alatt megpirítjuk, hogy felélesszük az illatanyagokat, majd mozsárban megtörjük. Turmixgépbe etsszük a felkockázott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű