Családireceptkönyv.hu

Pikáns angol almalekvár- csatni


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy fej vöröshagyma
5 db alma
10 dkg mazsola
5 dkg cukor
1 citromból nyert citromlé
3 ek ecet
1 kk fahéj
1 késhegynyi szegfűszeg
5 dkg dió (darál)

Elkészítés:


Az apróra vágott hagymát, a vékonyan szeletelt almával lassú tűzön pároljuk az összes hozzávalóval együtt.
Ha lekvár sűrűségű, már kész is.
Kevés tartósítószerrel befőttnek is eltehetjük dunsztolás után.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Padlizsánkrém – erdélyi recept
Padlizsánkrém – erdélyi recept

Válasszunk friss, fényes, mély lila színű padlizsánokat a sütéshez. A hagymát ízlés szerint fokhagymával is helyettesíthetjük. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük és sülni...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Erős Pista házilag
Erős Pista házilag

1.Nyersen turmix gépben minden alapanyagot összepépesítünk. 2.Majd egy tálban a sóval alaposan elkeverjük. 3.Üvegekbe tesszük, szorosan lezárva.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar FOKHAGYMÁS SZÓSZ - MUZSDÉJ
FOKHAGYMÁS SZÓSZ - MUZSDÉJ

apróra zúzzuk a megtisztított fokhagymát megsózzuk, leöntjük olajjal és jól kikavarjuk, krémszerű legyen citromlével/néhány csepp ecettel savanyítjuk

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk