1 nagy fej vöröshagyma
5 db alma
10 dkg mazsola
5 dkg cukor
1 citromból nyert citromlé
3 ek ecet
1 kk fahéj
1 késhegynyi szegfűszeg
5 dkg dió (darál)
Az apróra vágott hagymát, a vékonyan szeletelt almával lassú tűzön pároljuk az összes hozzávalóval együtt.
Ha lekvár sűrűségű, már kész is.
Kevés tartósítószerrel befőttnek is eltehetjük dunsztolás után.
Válasszunk friss, fényes, mély lila színű padlizsánokat a sütéshez. A hagymát ízlés szerint fokhagymával is helyettesíthetjük. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük és sülni...
Elkészítési idő: 60 perc1.Nyersen turmix gépben minden alapanyagot összepépesítünk. 2.Majd egy tálban a sóval alaposan elkeverjük. 3.Üvegekbe tesszük, szorosan lezárva.
Elkészítési idő:apróra zúzzuk a megtisztított fokhagymát megsózzuk, leöntjük olajjal és jól kikavarjuk, krémszerű legyen citromlével/néhány csepp ecettel savanyítjuk
Elkészítési idő: