1 nagy fej vöröshagyma
5 db alma
10 dkg mazsola
5 dkg cukor
1 citromból nyert citromlé
3 ek ecet
1 kk fahéj
1 késhegynyi szegfűszeg
5 dkg dió (darál)
Az apróra vágott hagymát, a vékonyan szeletelt almával lassú tűzön pároljuk az összes hozzávalóval együtt.
Ha lekvár sűrűségű, már kész is.
Kevés tartósítószerrel befőttnek is eltehetjük dunsztolás után.
A tejet felforraljuk a kókuszreszelékkel. A lisztet összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a kókuszos tejhez. Ismét felforraljuk, és addig keverjük, amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymák héját vedd le, két vágással negyedeld be őket, de ne vágd át teljesen! Önts a résbe 1-1 ek. olívaolajat és balzsamecetet. A balzsamos hagymafejeket és az eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát finomra vágtam és kevés olajon megpároltam. Hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát, átkevertem, majd ment az edénybe a darabokra vágott paradicsom, paprika, cukor, ecet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy sütőpapíros tepsin oszlassuk el a mogyorót, tegyük a sütőbe, 200 fokra tekerjük a hőfokszabályozót, és 15 perc alatt pirítsuk meg. (Igen, még a hideg sütőbe tegyük be!) Ha tel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű