1 nagy fej vöröshagyma
5 db alma
10 dkg mazsola
5 dkg cukor
1 citromból nyert citromlé
3 ek ecet
1 kk fahéj
1 késhegynyi szegfűszeg
5 dkg dió (darál)
Az apróra vágott hagymát, a vékonyan szeletelt almával lassú tűzön pároljuk az összes hozzávalóval együtt.
Ha lekvár sűrűségű, már kész is.
Kevés tartósítószerrel befőttnek is eltehetjük dunsztolás után.
Egy kis, jól zárható tálba kanalazzuk a fűszereket, és alaposan összekeverjük. Én száraz pácként használom. Mivel száraz fűszerkeverék, jól zárható edényben napokig-hetekig is e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először az ecetben feloldjuk a sót (mert az olajban nem oldódik), hozzáadjuk a borsot, és habverővel állandóan keverve, kis részletekben beleöntjük az olívaolajat. 2. Gyakran...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűEgy kb. 5-6 literes zománcozott edénybe beletesszük a feldarabolt paradicsomot, paprikát, vöröshagymát, a babérleveleket, és 1 óra hosszat főzzük. Ezután kivesszük a babérleveleket...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA csirkemellek mindkét oldalát befűszerezzük a sóval és a borssal. Közepes serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Ráhelyezzük a csirkemelleket és készre sütjük. Egyszer-kétszer meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű