1 fél maroknyi friss kapor
1 jó nagy evőkanálnyi liszt
húsleves
só
borecet
tejföl
Gyenge, fiatal zöld kaport, egy kis félmaroknyit megmosunk és egész apróra megvágunk. Aztán teszünk egy lábasba egy jó nagy evőkanálnyi rendes barna színű, kissé hígabb rántást, ebbe beletesszük a megvágott kaport és jól belekavarjuk a meleg rántásba. Ekkor második húslevessel feleresztjük, megfőzzük benne a kaport, aztán ha sűrűségét, sós ízét jól megadtuk, borecettel gyenge, kellemes ízűre megsavanyítjuk.
Tálalás előtt 2—3 evőkanál tejfölt is tegyünk bele. mellyel szintén felforralva lehet feladni
A csirkemell semleges ízét érdemes feldobni pácokkal: szerencsére van élet a klasszikus fokhagymás-tejes pácon túl is, de ehhez is érdemes észben tartani néhány fontos tippet: M...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa megvagyunk a pucolásokkal, csak egybe kell hajítani. Ezt mind egy nagy fazékba tesszük és összefőzzük. Amikor már az alma is majd szétesik, akkor kivesszük a fahéjakat és a teat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsük a kókusztejet egy lábasba. Hevítsük fel 82 fokra, majd hűtsük le 43 fokra. Ha sűríteni szeretnénk (nem szükséges, ha elég zsíros a tejünk), melegítsük fel a vizet, és keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát nagyobb darabokra vágjuk, alufóliába csomagoljuk 1 gerezd fokhagyma és az olívaolaj társaságában. 200 fokon 60 percig sütjük. A tahini pasztához a szezámmagot egy száraz s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű