Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kapormártás


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fél maroknyi friss kapor
1 jó nagy evőkanálnyi liszt
húsleves

borecet
tejföl

Elkészítés:



Gyenge, fiatal zöld kaport, egy kis félmaroknyit megmosunk és egész ap­róra megvágunk. Aztán teszünk egy lábasba egy jó nagy evőkanálnyi ren­des barna színű, kissé hígabb rántást, ebbe beletesszük a megvágott kaport és jól belekavarjuk a meleg rántásba. Ekkor második húslevessel felereszt­jük, megfőzzük benne a kaport, aztán ha sűrűségét, sós ízét jól megadtuk, borecettel gyenge, kellemes ízűre meg­savanyítjuk.

Tálalás előtt 2—3 evő­kanál tejfölt is tegyünk bele. mellyel szintén felforralva lehet feladni

Kapormártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Muhamarra
Muhamarra

1. Ha van konyhai robotgép a láthatáron, nincs más dolgom, mint mindent egybe önteni, és megnyomni a mágikus gombot – olívaolajból nagyjából egy evőkanállal használok személyenként...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Muzsdéj (fokhagymás szósz)
Muzsdéj (fokhagymás szósz)

Alaprecept 2 fej fokhagymát meghámozunk, a gerezdeket kés fokával megroppantjuk, majd mozsárba tesszük, egy nagy csipet sót adunk hozzá, és krémesre dolgozzuk, majd 4 evőkanálnyi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar 5 perces zöld csodaszósz
5 perces zöld csodaszósz

A pisztácia kivételével az összes hozzávalót tedd bele az aprítógépbe. Addig keverd, amíg homogén állagot nem kapsz. A pisztáciákat csak végül tedd bele, és ismét járasd addig a g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zoltán
Salsa
Salsa

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk