1 fél maroknyi friss kapor
1 jó nagy evőkanálnyi liszt
húsleves
só
borecet
tejföl
Gyenge, fiatal zöld kaport, egy kis félmaroknyit megmosunk és egész apróra megvágunk. Aztán teszünk egy lábasba egy jó nagy evőkanálnyi rendes barna színű, kissé hígabb rántást, ebbe beletesszük a megvágott kaport és jól belekavarjuk a meleg rántásba. Ekkor második húslevessel feleresztjük, megfőzzük benne a kaport, aztán ha sűrűségét, sós ízét jól megadtuk, borecettel gyenge, kellemes ízűre megsavanyítjuk.
Tálalás előtt 2—3 evőkanál tejfölt is tegyünk bele. mellyel szintén felforralva lehet feladni
1. A pörköltet (a szaftjával együtt) daráld le. 2. Add hozzá a többit. 3. A masszát keverd habosra, majd hűvös helyen pihentesd egy fél órát, hogy összeérjenek az ízek.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsük egybe a hozzávalókat egy jól záródó befőttesüvegben, és rázzuk fel jó alaposan, vagy egy tálban is kikeverhetjük habverővel, amíg szépen össze nem áll. Mártsunk bele egy sal...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA szója granulátumot 1-1,5 órára beáztatjuk az ételízesítős vízbe. Kevés olajon átfuttatva megpirítjuk, majd ledaráljuk. Ízesítjük a péppé zúzott fokhagymával, fűszerpaprikával, só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden zöldséget alaposan megtisztítunk, majd kisebb darabokra vágunk. Késes aprítóban vagy botmixerrel jól összeaprítjuk. Lemérjük és kg-onként 20 dkg sót adunk hozzá. Nálam 1,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű