Családireceptkönyv.hu

Gombamártás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej vöröshagyma
20 dkg gomba
2 dl főzőtejszín
1 csapott evőkanál liszt
őrölt fehér bors
1 húsleveskocka
2-3 dl víz
étolaj

Elkészítés:


Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, beletesszük a borsot és a gombát.2-3 dl leveskockából főzött lével felöntjük, fedő alatt főzzük.
Közben a tejszínt a liszttel csomómentesre keverjük.
ha a gomba megfőtt, hozzákeverjük, és még 1-3 percig főzzük.

Gombamártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csípős paprikás-fokhagymás mártogatós
Csípős paprikás-fokhagymás mártogatós

1 fakanál lisztből és olajból rántás csinálunk, picit pirítjuk. Erre ráöntjük a tejfölt és kevés vizet, összekeverjük. Ehhez keverjük a fokhagymaport (ez ízlés kérdése, de kb 1 ev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
„Joghurtos”-fokhagymás
„Joghurtos”-fokhagymás

A kesudiót kávédarálóban porrá őrlöm, majd az összetevőket alaposan összekutyulom – ha túl sűrű volna, még egy kis kókuszkrémmel hígítom. Aki szereti a mustárt, meglepheti magát eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar 2. KAPORMÁRTÁS
2. KAPORMÁRTÁS

Az apróra vágott kaprot vízben megfőzzük, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Ecettel savanyítjuk, és újra felforraljuk. Tükörtojásra vagy töltött tökre nagyon finom.

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Borsmártás
Borsmártás

A margarint megolvasztjuk, majd megpirítjuk rajta a borsot. Ezt - tűzről levéve - beszórjuk egy kevés liszttel és pirospaprikával. Felengedjük a 2 dl tejjel, és csomómentesre keve...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk