1 fej vöröshagyma
20 dkg gomba
2 dl főzőtejszín
1 csapott evőkanál liszt
őrölt fehér bors
1 húsleveskocka
2-3 dl víz
étolaj
Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, beletesszük a borsot és a gombát.2-3 dl leveskockából főzött lével felöntjük, fedő alatt főzzük.
Közben a tejszínt a liszttel csomómentesre keverjük.
ha a gomba megfőtt, hozzákeverjük, és még 1-3 percig főzzük.
1 fakanál lisztből és olajból rántás csinálunk, picit pirítjuk. Erre ráöntjük a tejfölt és kevés vizet, összekeverjük. Ehhez keverjük a fokhagymaport (ez ízlés kérdése, de kb 1 ev...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kesudiót kávédarálóban porrá őrlöm, majd az összetevőket alaposan összekutyulom – ha túl sűrű volna, még egy kis kókuszkrémmel hígítom. Aki szereti a mustárt, meglepheti magát eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott kaprot vízben megfőzzük, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Ecettel savanyítjuk, és újra felforraljuk. Tükörtojásra vagy töltött tökre nagyon finom.
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA margarint megolvasztjuk, majd megpirítjuk rajta a borsot. Ezt - tűzről levéve - beszórjuk egy kevés liszttel és pirospaprikával. Felengedjük a 2 dl tejjel, és csomómentesre keve...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű