Családireceptkönyv.hu

Házi pizzakrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a házi pizzakrémhez:
- 1.5 kg befőző paradicsom
- 4 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 0.5 mokkáskanál kakukkfű
- 3 mokkáskanál konyhasó
- 5 kisebb babérlevél

Elkészítés:


Házi pizzakrém elkészítése:
A hagymát olajon kell üvegesre párolni, majd utána pépesíteni, de mi nem szeretünk semmit olajosan eltenni télire, ezért ezt a lépést kihagytuk. A paradicsomokat paradicsom paszírozón átnyomtuk, így megszabadultunk a magoktól és a héjtól. A hagymákat és a fokhagymákat pedig zöldségaprítón pépesítettük, majd a fűszerekkel együtt egy lábasba takarék lángon jól összefőztük. Nekünk a kívánt állagot nagyjából két óra főzés után érte el.Ez valahol középúton van a szósz és a krém között. Ez persze mindenkinél más lehet függően attól, mennyi a víztartalma a zöldségeknek. Ha készen van, halásszuk ki a babérleveleket a szószból, majd forrón töltsük előzőleg alaposan kimosott üvegekbe, zárjuk le, és száraz dunsztba hagyjuk kihűlni. Amikor kivesszük a száraz dunsztból, ellenőrizzük, hogy minden kupak homorú-e. Ha nem, akkor ugyanis nem alakult ki az üvegben a tartóssághoz elengedhetetlenül fontos vákuum. Ez azt jelentheti, hogy a kupak nem zár rendesen. Az ilyen üvegekről vegyük le a kupakot, majd mikróban, vagy aki azt nem szereti, lábasban forralja újra a szószt, majd töltse vissza az üvegbe és egy másik kupakkal lezárva újra tegye száraz dunsztba. Ha minden kupak szépen be van horpadva, akkor mehetnek a kamra polcára

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokimáz süteményre
Csokimáz süteményre

A hozzávalókat nagyon simára keverjük. Nem kell hűteni!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Majonéz
Majonéz

A tojássárgákhoz egy habverővel keverjük hozzá a sót, cukrot és a mustárt. ékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük hozzá az olajat is. Ha felvette az olajat, ízlés szer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Paradicsomszósz rántás nélkül
Paradicsomszósz rántás nélkül

A megtisztított hagymákat felkockázzuk, és magas falú keverőpohárban vagy egy edényben ráöntjük a passzírozott paradicsomot. Hozzáadjuk a paradicsompürét és az olívaolajat, majd b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Narancsszósz
Narancsszósz

Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Állandó keverés közben hozzáadjuk a cukrot, és kis lángon addig melegítjük, míg aranybarna lesz. Hozzáöntjük a likőrt és a narancslevet....

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk