1 kg koktél paradicsom
5 kis fej hagyma
8 cikk fokhagyma
2 csípős paprika... elhagyható vagy édes paprikával lehet helyettesíteni
egy csokor friss oregánó
egy csokor friss kakukkfű
kettő ág bazsalikom...
1 evőkanál só
2 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
A paradicsomot, paprikát, hagymákat olajjal és a sóval felteszem főni...mielőtt mixeltem beleraktam a fűszereket és a cukrot... ezzel is főztem 5 percet...
alaposan szét főztem, majd botmixerrel átdolgoztam,...
ezután egy szitán átnyomtam... majd vissza tettem a tűzre... addig főztem folyamatos kevergetés közbe, amíg a kellő sűrűséget elértem, ekkor sterilizált üvegekbe raktam.
Száraz dunsztba rakom és ott várom, hogy kihűljön, majd mehet a polcra.
A koriandert és fekete borsot kávédarálóval enyhén szemcsésre őröljük, majd a többi hozzávalóval összekeverjük és jól záródó üvegben, vagy fémdobozban sötét helyen tároljuk. Tip...
Elkészítési idő:A paprikákat megmostam, szárazra töröltem, majd gumikesztyűt húzva a csiliknek eltávolítottam a szárrészét, és felvágva eltávolítottam a magokat. A kápia paprikát – kics...
Elkészítési idő:A vöröshagymát felkockázzuk, és a zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig sütjük, majd megszórjuk a paprikával, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a megtisztított, leres...
Elkészítési idő: