1 kg koktél paradicsom
5 kis fej hagyma
8 cikk fokhagyma
2 csípős paprika... elhagyható vagy édes paprikával lehet helyettesíteni
egy csokor friss oregánó
egy csokor friss kakukkfű
kettő ág bazsalikom...
1 evőkanál só
2 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
A paradicsomot, paprikát, hagymákat olajjal és a sóval felteszem főni...mielőtt mixeltem beleraktam a fűszereket és a cukrot... ezzel is főztem 5 percet...
alaposan szét főztem, majd botmixerrel átdolgoztam,...
ezután egy szitán átnyomtam... majd vissza tettem a tűzre... addig főztem folyamatos kevergetés közbe, amíg a kellő sűrűséget elértem, ekkor sterilizált üvegekbe raktam.
Száraz dunsztba rakom és ott várom, hogy kihűljön, majd mehet a polcra.
A vajat felolvasztjuk egy lábasban, majd összeforraljuk 2,5 dl narancslével. A maradék narancslével simára keverjük a pudingport, majd a porcukorral együtt a vajas alaphoz adjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt, a hagymát és a fokhagymát felkockázzuk és kevés olajon addig pirítjuk, amíg megpuhul a padlizsán. Amikor a padlizsán jól összeesett, beletesszük a kockára vágott pa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30 dkg szilva (Sajnos nincs idénye, de jobb híján fagyasztott szilvával helyettesíthetjük. Befőttel ne próbálkozzunk, a befőtt nem is tartozik a gyümölcs kategóriába, elveszti sava...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű