1 kg koktél paradicsom
5 kis fej hagyma
8 cikk fokhagyma
2 csípős paprika... elhagyható vagy édes paprikával lehet helyettesíteni
egy csokor friss oregánó
egy csokor friss kakukkfű
kettő ág bazsalikom...
1 evőkanál só
2 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
A paradicsomot, paprikát, hagymákat olajjal és a sóval felteszem főni...mielőtt mixeltem beleraktam a fűszereket és a cukrot... ezzel is főztem 5 percet...
alaposan szét főztem, majd botmixerrel átdolgoztam,...
ezután egy szitán átnyomtam... majd vissza tettem a tűzre... addig főztem folyamatos kevergetés közbe, amíg a kellő sűrűséget elértem, ekkor sterilizált üvegekbe raktam.
Száraz dunsztba rakom és ott várom, hogy kihűljön, majd mehet a polcra.
1. A pörköltet (a szaftjával együtt) daráld le. 2. Add hozzá a többit. 3. A masszát keverd habosra, majd hűvös helyen pihentesd egy fél órát, hogy összeérjenek az ízek.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felszeletelni. Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együtt karamellizá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kereszt alakban bevágott, a szárrészüktől megszabadított paradicsomokat leforrázzuk, majd rövid pihentetés után hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk és negyedeljük. A kicsumázott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForró serpenyőbe öntünk 6-8 ek olívaolajat. Beletesszük a vékonyra vágott fokhagymát, és addig pirítjuk, míg halvány színt kap, ekkor hozzáadjuk a paradicsomot és a széttépkedett b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű