Két kilogramm tököt legyalulunk, és annyi vízben, hogy éppen ellepje, vaníliarúddal, két citrom reszelt héjával és kicsavart levével puhára főzzük. Miután megpuhult ízlés szerint valamilyen alternatív édesítővel elkeverjük, és még negyed óráig forraljuk.
Forrón üvegekbe töltjük, pár percre fejre fordítjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Paradicsom ,hagyma, fokhagyma. Só bors, cukor, oregánó, bazsalikom. En tettem rá lestyant is mert van a kertben, de nem kötelező. Olajjal mecsorgattam, és kb 2 órát sütöttem. Néha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZöld fűszerekkel Ha kaporral, petrezselyemlevéllel vagy turbolyával gazdagítja a fehér mártást, tegyen a besamelhez kb. 1 evőkanálnyi tejszínt is. Ez lágyítja az ízeket, és kiemel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot és a paprikát mosd meg gondosan. Forralj fel egy nagy fazék vizet, és tedd bele egy percre a paradicsomokat. Így sokkal könnyebben le tudod húzni a héjukat. Ha megpu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot egy tálba tesszük. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, majd a joghurtba nyomkodjuk őket. A joghurthoz adjuk az őrölt fehérborsot, a sót ízlés szerint, valamint kb egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű