Két kilogramm tököt legyalulunk, és annyi vízben, hogy éppen ellepje, vaníliarúddal, két citrom reszelt héjával és kicsavart levével puhára főzzük. Miután megpuhult ízlés szerint valamilyen alternatív édesítővel elkeverjük, és még negyed óráig forraljuk.
Forrón üvegekbe töltjük, pár percre fejre fordítjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
A vizet a cukorral forrald fel, ehhez kb.5 perc kell. Ekkor add hozzá a fahéjdarabokat, és főzd további 10 percig közepesen erős lángon. Ez alatt fehér hab fog képződni, de ez így...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A szalonnát felcsíkozzuk. A gombát megmossuk/megpucoljuk, leszárítjuk és nem túl vékony szeletekre vágjuk. Az apróra vágott hagymát (ízlés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. Majd leszűrjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a vajat és a tejfölt és robotgéppel összedolgozzuk. Fűs...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes