Családireceptkönyv.hu

Vadas szósz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5-1 l húsleves alaplé
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk mustár
3-4 ek tejföl
3 ek kristálycukor
2-3 ek liszt
1-2 ek olaj vagy zsír
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:


Főzünk egy húslevest. A hagymát, sárga- és fehérrépát kivesszük, összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt.
Egy lábasban karamellizáljuk a kristálycukrot, majd felöntjük a leszűrt húslével. (Óvatosan, mert fröcsköl!!!)
Ehhez hozzáadjuk a pépesített zöldségeket, majd berántjuk, összeforraljuk és kész. Mellé húst sütünk ízlés szerint, ezeket pedig tálalhatjuk krumpligombóccal is.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ Ha nincs kedvünk húslevest főzni vagy enni a zöldségeket megfőzhetjük egy húsleveskockával is húsleves helyett.

Vadas szósz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar 5 perces zöld csodaszósz
5 perces zöld csodaszósz

A pisztácia kivételével az összes hozzávalót tedd bele az aprítógépbe. Addig keverd, amíg homogén állagot nem kapsz. A pisztáciákat csak végül tedd bele, és ismét járasd addig a g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Mézes- Mustáros
Mézes- Mustáros

A nedves összetevőket egy bögrébe csurgatom és alaposan összekeverem, majd fokhagymanyomóval hozzáadom a fokhagymát is, és újra elkeverem. Voilá, oh-la-la!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar brokkolis mártogatós
brokkolis mártogatós

http://www.nosalty.hu/recept/brokkolis-joghurtos-martogato

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Barnamártás
Barnamártás

A zsíron (nagy lángon) elkezdjük pirítani a szalonnát (bőrkét) és az apróbbra darabolt csontokat. Addig pirítjuk sűrűn kevergetve a csontokat, amíg mindenhol szép egyenletesen söté...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk