0,5-1 l húsleves alaplé
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk mustár
3-4 ek tejföl
3 ek kristálycukor
2-3 ek liszt
1-2 ek olaj vagy zsír
1 citrom reszelt héja
Főzünk egy húslevest. A hagymát, sárga- és fehérrépát kivesszük, összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt.
Egy lábasban karamellizáljuk a kristálycukrot, majd felöntjük a leszűrt húslével. (Óvatosan, mert fröcsköl!!!)
Ehhez hozzáadjuk a pépesített zöldségeket, majd berántjuk, összeforraljuk és kész. Mellé húst sütünk ízlés szerint, ezeket pedig tálalhatjuk krumpligombóccal is.
♥ Ha nincs kedvünk húslevest főzni vagy enni a zöldségeket megfőzhetjük egy húsleveskockával is húsleves helyett.
A bacont felkockázzuk és egy száraz forró serpenyőben lesütjük. Hozzáadjuk a barna cukrot és a szójaszószt. Végül elkeverjük a majonézzel.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKb. 0,5 l vízből és a fűszerekből, (fahéj, szegfűszeg, citromkarikák), cukorral és egy csipet sóval főzetet készítünk. Leszűrjük. Közben a megmosott meggyet kimagozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA friss paradicsomot, a hagymákat, a jalapenot és a fűszereket aprítógépben vagy turmixban dolgozd össze. Öntsd az elkészült mixhez a konzervparadicsomot és a zöld chilit. Keverd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kimagozott gyümölcsöket megszórjuk a cukorral, a csipet sóval. Felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a szegfűszeget. Néhány perc alatt épp csak roppanósra főzzük. A pudingport a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű