Családireceptkönyv.hu

Barna mártás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
10 dkg liszt
1 dl víz
3 ek cukor
1 fej fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 csipet kakukkfű
1 l vörösbor
50 dkg vegyes zöldség
3 db babérlevél
1 db zeller
10 dkg gomba
1 dkg marhacsont

Elkészítés:


Az apróra vágott borjú- és marhacsontot, a kis kockára vágott vegyes zöldséget, hagymát, fokhagymát, zellert, gombaszárat, babérlevelet, egész borsot, kizsírozott tepsiben, forró sütőben barnára sütjük, néha megforgatjuk. Ha megpirult, kb. fél óra, fazékba tesszük, 2 l csontlével felengedjük, megsózzuk és feltesszük főni. Közben zsírban a cukrot aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet és barna rántást készítünk.
Belekeverjük a lébe, hozzáadjuk a paradicsompürét, a jó minőségű vörös bort, a kakukkfüvet és egyenletes tűzön jól kiforraljuk, legalább 4-5 órát főzzük, egészen kis lángon. Időnként megkeverjük és lezsírozzuk, ha besűrűsödne csontlével engedjük fel.
Ha nem lenne elég sűrű, akkor mindaddig főzzük, míg a kívánt sűrűséget eléri. Végül átszűrjük.
A barna mártásnak szép simának, sötétbarna színűnek kell lennie, se túl híg, se túl sűrű ne legyen.
A darabos anyagokat ne passzírozzuk bele, csak csöpögtessük le.
Érdemes nagyobb mennyiségben készíteni, jól tűri a mélyhűtést és egy napon sem lehet említeni, a zacskós változattal.

Barna mártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fokhagymás kence - OK
Fokhagymás kence - OK

1. A krémsajtot és a zúzott fokhagymát mixerbe tesszük, és simára dolgozzuk. 2. Fűszerezzük, és belekeverjük a friss vagy szárított, aprított metélőhagymát. 3. Egy rövid időr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almás fahéjszirup
Almás fahéjszirup

Előbb keverd el a száraz alapanyagokat egy kisebb lábosban, majd öntsd fel az almalével, és a citrommal. Folyamatos kevergetés közben főzd közepes lángon. Eleinte jó habos, de no...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia majonéz
Francia majonéz

Cseppenként adjuk hozzá az olajat a tojássárgákhoz, miközben egy habverővel folyamatosan kevergetjük. Akkor jó, ha kb. olyan sűrűvé válik, mint a vaj. Most apránként jöhet hozzá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fahéjszirup
Fahéjszirup

A cukrot összekeverem a fahéjjal, majd ráöntöm a vizet. A lábast fölteszem tűzre, és addig főzöm, amíg forrni nem kezd. Ezután lejjebb veszem a lángot a lábas alatt, és még vagy öt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk