2 kicsi kápia paprika
kb 10-12 db chili (a kétféle paprika összsúlya 15 dkg legyen)
4,5 dl víz
35 dkg cukor
1/2 mk só
1 dl fehérborecet
1 tasak Haas 3:1 zseléfix (2,5 dkg)
A chilit (kesztyűben) kimagozzuk és a kisebb darabokra vágott kápiával együtt robotgépbe tesszük.
1/2 dl vizet öntünk hozzá, alaposan összedaráljuk.
Feltesszük főni a cukrot, ecetet, sót és a maradék vizet.
A darált paprikához hozzákeverjük a zselésítőt és hozzáadjuk a felforrt cukorsziruphoz.
Még 5 percig hagyjuk forrdogálni, a képződő habot leszedjük róla, majd csírátlanított üvegekbe töltjük a zselét.
Folpackot és tetőt teszünk rá, pár percre fejre állítjuk az üvegeket, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
http://azotthonizei.blogspot.de/…/chili-zsele-nigellatol.ht…
A csirkemell semleges ízét érdemes feldobni pácokkal: szerencsére van élet a klasszikus fokhagymás-tejes pácon túl is, de ehhez is érdemes észben tartani néhány fontos tippet: M...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPaprikát, hagymát, paradicsomot megtisztítom, nagyobb zománcos lábasba rakom, hozzáadom a babérlevelet és egy órán keresztül főzöm, közben gyakran kavarom. Ha megfőtt,botmixerrel á...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesVágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magokat. Kanalazzuk ki a héjából, és egy tálban villa segítségével pürésítsük. Adjuk hozzá a hagymát, koriandert, lime-ot, sót, bor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű