2 kicsi kápia paprika
kb 10-12 db chili (a kétféle paprika összsúlya 15 dkg legyen)
4,5 dl víz
35 dkg cukor
1/2 mk só
1 dl fehérborecet
1 tasak Haas 3:1 zseléfix (2,5 dkg)
A chilit (kesztyűben) kimagozzuk és a kisebb darabokra vágott kápiával együtt robotgépbe tesszük.
1/2 dl vizet öntünk hozzá, alaposan összedaráljuk.
Feltesszük főni a cukrot, ecetet, sót és a maradék vizet.
A darált paprikához hozzákeverjük a zselésítőt és hozzáadjuk a felforrt cukorsziruphoz.
Még 5 percig hagyjuk forrdogálni, a képződő habot leszedjük róla, majd csírátlanított üvegekbe töltjük a zselét.
Folpackot és tetőt teszünk rá, pár percre fejre állítjuk az üvegeket, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
http://azotthonizei.blogspot.de/…/chili-zsele-nigellatol.ht…
Kezd el a tojások sárgáját keverni a mustárral – a legjobb gépi habverővel; Lényeges, hogy az olajat cseppenként öntsd a sárgájához, és csak utólag fűszerezd, mert csak így...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTördeljük bele a csokoládét egy edénybe. Folyamatos keverés mellett forraljuk össze a tejet, a habtejszínt, a vajat és a cukrot. Öntsük a csokoládéra, hagyjuk állni 1-2 percig, v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet megmossuk, kimagozzuk, lábosba tesszük. Megszórjuk a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, hozzáadjuk a sót, majd 1 dl víz hozzáadásával puhára főzzük (kb. 10 perc)....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű