Családireceptkönyv.hu

Chili zselé Nigellától


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 kicsi kápia paprika
kb 10-12 db chili (a kétféle paprika összsúlya 15 dkg legyen)
4,5 dl víz
35 dkg cukor
1/2 mk só
1 dl fehérborecet
1 tasak Haas 3:1 zseléfix (2,5 dkg)

Elkészítés:



A chilit (kesztyűben) kimagozzuk és a kisebb darabokra vágott kápiával együtt robotgépbe tesszük.
1/2 dl vizet öntünk hozzá, alaposan összedaráljuk.
Feltesszük főni a cukrot, ecetet, sót és a maradék vizet.
A darált paprikához hozzákeverjük a zselésítőt és hozzáadjuk a felforrt cukorsziruphoz.
Még 5 percig hagyjuk forrdogálni, a képződő habot leszedjük róla, majd csírátlanított üvegekbe töltjük a zselét.
Folpackot és tetőt teszünk rá, pár percre fejre állítjuk az üvegeket, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

http://azotthonizei.blogspot.de/…/chili-zsele-nigellatol.ht…

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar 3 szuper pác csirkehúshoz
3 szuper pác csirkehúshoz

A csirkemell semleges ízét érdemes feldobni pácokkal: szerencsére van élet a klasszikus fokhagymás-tejes pácon túl is, de ehhez is érdemes észben tartani néhány fontos tippet: M...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ketchup - paradicsomból
Ketchup - paradicsomból

Paprikát, hagymát, paradicsomot megtisztítom, nagyobb zománcos lábasba rakom, hozzáadom a babérlevelet és egy órán keresztül főzöm, közben gyakran kavarom. Ha megfőtt,botmixerrel á...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Guacamole
Guacamole

Vágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magokat. Kanalazzuk ki a héjából, és egy tálban villa segítségével pürésítsük. Adjuk hozzá a hagymát, koriandert, lime-ot, sót, bor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Céklaszószok
Céklaszószok

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk