3/4 kg paradicsom
1 fej vöröshagyma
1/2 fej fokhagyma
1 szár zeller
1/2 dl olívaolaj
5 dkg vaj
2 ek. cukor
1 nagy csokor bazsalikom
kakukkfű
oregano
bors
só
Vajon és olajon cukrot barnítok és aprított hagymát, majd fokhagymát dinsztelek vele.
A kockázott paradicsom hámonegyedét teszem bele és az aprított bazsalikomot, kakaukkfüvet, oregánót, sót, borsot adom hozzá.
Mártás sűrűségűre főzzöm (kb. 1/2-3/4 óra), végül borecettel csepegtetem.
Az utolsó 5 percben mehet bele a maradék paradicsom, aprított zeller.
Keverjük el az élesztőt a langyos vízben 1 kanál liszttel és 1 kanál cukorral. Hagyjuk felfutni. A lisztet, sót, olajat keverjük el a felfutott élesztővel. Jól összegyúrni a tészt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA padlizsánokat felvágjuk 3-4 darabra, és 30 percre hideg, enyhén sós vízbe áztatjuk. Ezt követően kinyomkodjuk és sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük. (Meghámozni nem szükség...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz reszelt bundás húshoz... A húst felszeleteljük majd kiklopfoljuk fűszerezzük....a krumplit megpucoljuk és a zsemlemorzsába reszeljük a húst lisztbe a tojásba majd a reszelt kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk és a lisztet megfuttatjuk rajta. (Vigyázzunk, hogy ne piroljon meg!) Beleöntjük a tejszínt (vagy tejet) és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Beletes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű