1 db kígyóuborka reszelve
1 újhagyma apróra vágva
kb 1,5 dl kókuszkrém
1/4 tk. só
1/2 lime leve
1/4 tk. őrölt kömény
1/4 tk. őrölt koriander
pár szál friss koriander vagy petrezselyem apróra vágva
Az uborkát reszeld le, a felesleges levet öntsd le róla. Az újhagymát vágd apróra, add hozzá az uborkához. A többi hozzávalót keverd el, öntsd az uborkához és keverd el. Kóstold meg és ízlés szerint még sózd, fűszerezd. Tedd hűtőbe.
Egy kis lábasban forraljuk fel a vizet, tegyük bele a mustármagot, fedjük le, vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni kb. egy óráig, míg fel nem szívta a mustármag az összes vizet. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük egy kés betétes robotgépbe (vagy mozsárba) a földimogyorót, fokhagymát, chilit, galangalt vagy gyömbért, és pürésítsük. Tegyük egy serpenyőbe az imént elkészült masszát, ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA paradicsomot és a paprikát megmossuk. A paprikát ketté vágjuk, magházától megszabadítjuk és szorosan egymás mellé fektetjük egy tepsibe. Előre melegített 180 fokos sütőbe toljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tökéletes házi majonéz készítése ott kezdődik, hogy minden hozzávalót lehűtünk. Enélkül is sikerül ugyan, és persze kicsit furán néz ki, amikor az üveg olajat bedobom a hűtőbe,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű