3 gerezd fokhagyma
1-2-3 chili paprika (ízléstől függően, az enyémben 3 van)
180 ml víz
60 ml almaecet
3 g só
100 g cukor
9 g keményítő
2 ek víz
A paprikákat (magjával együtt) és a fokhagymát apróra vágjuk. A 180 ml vizet az almaesettel a sóval és a cukorral felforraljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és fokhagymát. 3 percig forraljuk. Ezalatt a keményítőt elkeverjük a 2 ek vízzel és besűrítjük vele a fővő paprikát. Sterilizált üvegbe tesszük és lezárjuk. Én száraz dusztban hagytam kihűlni.
A receptben szereplő mennyiségből a képen látható, 2 üvegnyi lett (egyenként 1,25 dl-es üvegek)
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd közel egyforma darabokra vágjuk. Egy kisebb fazékba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, citromlevet, a fűszereket (szegfűszeg, fahéj, gyömbér, só)...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMindent meghámoztam, összedaraboltam és feltettem főni annyi vízben ami éppen ellepi, puhára főztem. A főtt zöldségeket az aprítóba (turmixba) kanalaztam, hozzáadtam a so...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHa forr kesz is van de ne legyen folyos inkabb picit gumiszeru,"osszetarto". Ez a legjobb amit eddig csinaltam.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket mindet feldarabolva egy nagyobb lábosba teszem... alaposan szét főzöm... botmixerrel mixelem... jó krémessé teszem... mehet vissza a tűzre... most már tenni kell rá egy fedő...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes