3 gerezd fokhagyma
1-2-3 chili paprika (ízléstől függően, az enyémben 3 van)
180 ml víz
60 ml almaecet
3 g só
100 g cukor
9 g keményítő
2 ek víz
A paprikákat (magjával együtt) és a fokhagymát apróra vágjuk. A 180 ml vizet az almaesettel a sóval és a cukorral felforraljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és fokhagymát. 3 percig forraljuk. Ezalatt a keményítőt elkeverjük a 2 ek vízzel és besűrítjük vele a fővő paprikát. Sterilizált üvegbe tesszük és lezárjuk. Én száraz dusztban hagytam kihűlni.
A receptben szereplő mennyiségből a képen látható, 2 üvegnyi lett (egyenként 1,25 dl-es üvegek)
A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a kockára vágott paradicsom paprikát, a paradicsomot és az apróra kockázott zellert. Fokhagyma nyomón belenyomju...
Elkészítési idő:Dupla tüllanyagon vagy géz segítségével lecsöpögteted, ez kb. 24 óra, összekevered, kb. 2 órát hagyod állni. Mikor az állaga kellemesen kenhető krém, akkor fogyasztható.
Elkészítési idő: