3 db alma
4 ek cukor
1 vanília
3 csapott ek liszt
2 ek tejföl
ízlés szerint fahéj, szegfűszeg
csipitnyi gyömbér
Az almát megpucolom, apró darabokra vágom, kicsi vízben megfőzöm a fűszerekkel, a cukorral. Ha puha összetöröm krumplitörővel. A liszttet a tejföllel összekeverem, a szósz meleg levével felhígítom, majd az almapüréez öntöm (habarást készítek, behabarom). Forrásig össezfőzöm, hidegen tálalom
A chillit lekarikázzuk,majd egy kisebb magasabb faló edénykében a mézzel együtt felforraljuk.Isteni chilli mártás grill sajthoz.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA paprikalekvárhoz először meg kell sütnünk a megmosott paprikát. A paprikákat - a csípőset is - sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd jó forró sütőbe toljuk. 180 fokon 30-35 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKend szét a megformázott pizzatésztán a paradicsomos szószt / tejfölös szószt körkörös mozdulatokkal. Egy 35 cm-es pizzára kb. 3-4 evőkanálnyi kell, tehát nem sok, különben elázik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet megmossuk és kimagozzuk. Feltesszük főni. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen csak ellepje. Őrölt fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezzük. Attól függően, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű