Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Borsmártás egyben sült karajhoz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 l marha vagy csirke alaplé
1 ek olaj
10 dkg vaj
1/2 fej hagyma
0,75 dl házi pálinka
2 dl tejszín
1/2 kk zöld bors konzerv

bors

Elkészítés:


Forralva sűríts be a felére 0,5 l marha- vagy csirke alaplevet.
1 ek. olajon és 10 dkg vajon kezdj el párolni 1/4 fej felaprított hagymát.
Néhány perc után, amikor a hagyma üveges, öntsd fel + 0,75 dl házi pálinkával vagy brandyvel, konyakkal. Forrald el az alkoholt, ez kb. 5 perc. (Ha merész vagy, flambírozhatod, azaz meg is gyújthatod.)
Öntsd föl a felére beforralt alaplével és 2 dl tejszínnel.
Ízesítsd 1/4 tk. sóval (ez függ attól, hogy az alaplé sós volt-e), 3/8 tk. borssal. Adhatsz hozzá 1/2 tk. vízben eltett zöldborsot is.
Még kb. 5 percig forralva sűrítsd be. Akkor jó, ha a kanál hátuljára tapad a szósz.

Kínáld a mártást a hús mellé, vagy akár a szeletekre öntve.

Borsmártás egyben sült karajhoz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ditta
paradicsomos szósz
paradicsomos szósz

Egy kisebb lábosban 1ek.olajon üvegesre pároljuk az apritott hagymát,paprikát.Beletesszük az 1ek cukrot és karamellizáljuk. Hozzásszük a darabolt paradicsomot,fokhagymát és a para...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kecsap
Kecsap

20kg paradicsom, 15kg paprika, ha lehet piros, mi vegyesen kevés csípőset is tettünk, 10kg hagyma. Felszelni és 15 babérlevéllel feltenni főni. Mi üstbe főzzük. Harmadszorra fér be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldfűszeres mártogatós
Zöldfűszeres mártogatós

A krémsajtot keverjük össze a joghurttal. Annyi joghurtra lesz szükség, hogy krémes állagú legyen a mártogatós. Keverjük bele a megmosott, leszárított és apróra vágott zöldfűsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Patate all 'alloro - szósz
Patate all 'alloro - szósz

Nagy lángon az egészet összeforraljuk, és kutyuljuk, amíg a felére sűrűsödik. Levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett 1 marék fehér lisztet beleszitálunk. Nagyon finom, í...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk