2 közepes alma meghámozva, kimagozva, kisebb kockákra vágva.
fél l. víz
csipet só. egy evőkanál cukor
1,5 dl tejföl
1 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt)
Az almát lábosba tesszük, beleöntjük a vizet. Annyi víz kell bele, hogy éppen ellepje az almákat. Felforraljuk, és puhára főzzük.
Közben a teljfölben simára kavarjuk az étezési keményítőt és ha az alma megfőtt, a habarást hozzáöntjük. Kevregetve átforraljuk, és tálaljuk.
Ha már belejöttünk az almaszósz készítésébe, próbáljuk ki a tejberizst almaszósszal. Kis fahéjjal ízesítve különlegessé tehetjük vele ezt a hagyományos ételünket
burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. Majd leszűrjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a vajat és a tejfölt és robotgéppel összedolgozzuk. Fűsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszerkeverékhez a mozsárba szórok 1-1 evőkanál koriandermagot, egész római köményt, durva tengeri sót, egész borsot majd porrá zúzom. Hozzáadok egy kanál őrölt csilit, kurkumát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot, paprikát, feldarabolva felraktam főni, hozzáadtam az aprítógépben pépesre darált vöröshagymát és fokhagymát, majd az az olajat és a sót, (fehér) borsot (A recept s...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Közepes1. A szárított paradicsomot apróra vágjuk, ha konzerv, előtte lecsepegtetjük és egy tálba tesszük. 2. Ha friss paradicsomból készítjük, kikaparjuk a belsejét, lesózzuk, és pár pe...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű