12 db tojássárgája
400 ml víz
8 csipet só
400 g vaj (olvasztott)
1 db citrom leve
Vízgőzhöz előkészítünk egy lábast, vizet engedünk bele, és egy tálat teszünk fölé.
Rögtön, még hidegen beletesszük a tojássárgákat a hideg víz fölött, hozzáöntjük az összes vizet, és megsózzuk.
Habverővel simára keverjük, habosítjuk folyamatosan, mikor alatta elkezd forrni a víz, hozzányomjuk a citrom levét is. Tovább habosítjuk. Figyeljünk, hogy ne forrósodjon túl a tojás, mert akkor kicsapódik a tojás, és rántotta lesz!
Gyöngyöző víz felett addig habosítjuk, míg az egész könnyű habbá nem válik, és a tál legalján sincs folyadék, csak hab.
Ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat kis adagokban, és folyamatosan elkeverjük a tojáshabbal. További 1-2 pec keverés a vízgőz fölött, és el is értük a mártás sűrűséget. (Aki szeretné, kis cukorral, vagy borssal ízesítheti, de az alapreceptbe ezek nem szükségesek.)
Levesszük a vízgőz fölül, és azonnal tálaljuk halakhoz, vagy zöldségekhez az elkészült hollandi mártást.
Egy tökéletes hollandi mártás alaprecept! Lehet tejszínesen, és vizesen is készíteni. Mindkét változat tökéletes, ez a vizes változat. Könnyű, krémes, és nagyon finom! Kiváló mártás halakhoz, és zöldségekhez!
Az összes darabos hozzávalót megmossuk, és konyhai darálógépbe tesszük. A chilipaprika előkészítéshez használjunk gumikesztyűt! A ledarált zöldségeket lábosba tesszük és felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZöldségeket apróra kockázva egy mélyebb tepsibe öntjük,az összes többit rászórjuk-öntjük és bő 2 órán át sütjük 180-200C-on.A vége felé érdemes megkeverni.Jöhet a botmixer(vigyáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon aranysárgára pírítjuk a hagymát. Hozzáadjuka pürét és kétszer annyi vízzel felöntjük. Fűszerekkel ízesítve 3-4 percig forraljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMix all ingredient. to serve, pour over shredded cabbage and refrigerate for at least 1 hour.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű