menu

Családireceptkönyv.hu

Hollandi mártás


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12 db tojássárgája
400 ml víz
8 csipet só
400 g vaj (olvasztott)
1 db citrom leve

Elkészítés:


Vízgőzhöz előkészítünk egy lábast, vizet engedünk bele, és egy tálat teszünk fölé.
Rögtön, még hidegen beletesszük a tojássárgákat a hideg víz fölött, hozzáöntjük az összes vizet, és megsózzuk.
Habverővel simára keverjük, habosítjuk folyamatosan, mikor alatta elkezd forrni a víz, hozzányomjuk a citrom levét is. Tovább habosítjuk. Figyeljünk, hogy ne forrósodjon túl a tojás, mert akkor kicsapódik a tojás, és rántotta lesz!
Gyöngyöző víz felett addig habosítjuk, míg az egész könnyű habbá nem válik, és a tál legalján sincs folyadék, csak hab.
Ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat kis adagokban, és folyamatosan elkeverjük a tojáshabbal. További 1-2 pec keverés a vízgőz fölött, és el is értük a mártás sűrűséget. (Aki szeretné, kis cukorral, vagy borssal ízesítheti, de az alapreceptbe ezek nem szükségesek.)
Levesszük a vízgőz fölül, és azonnal tálaljuk halakhoz, vagy zöldségekhez az elkészült hollandi mártást.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy tökéletes hollandi mártás alaprecept! Lehet tejszínesen, és vizesen is készíteni. Mindkét változat tökéletes, ez a vizes változat. Könnyű, krémes, és nagyon finom! Kiváló mártás halakhoz, és zöldségekhez!

Hollandi mártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Tzatziki mártogatós
Tzatziki mártogatós

1. A joghurtot sóval, borssal, mentával elkeverjük, majd belereszeljük a fokhagymát és az uborkát, aminek kivágtuk a vizes részét a közepén. 2. Összekeverjük, és betesszük a hűt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Majonéz
Majonéz

Egy tojássárgáját tálba teszünk, villával elkeverjük. Szinte cseppenként adagoljuk hozzá az olajat, minden cseppet alaposan elkeverünk és csak akkor öntjük a következőt, amikor má...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Zakuszka
Zakuszka

A padlizsánt tepsiben jól megsütjük, besózva lefedjük: ezután könnyen lejön a héja. A meghámozott padlizsánokat összevágjuk. A hagymát apróra vágjuk vagy ledaráljuk, olajban párol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Béarni mártás
Béarni mártás

Hozzávalók fél dl fehérborecet fél dl fehérbor 2 salotta néhány szál friss tárkony 3 tojás sárgája 25 dkg vaj Elkészítés A bort és az ecetet elkezdjük melegíteni, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk