1 kg szilva
3-4 db nagyobb és édesebb alma
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
csipet só
2 dl víz
A szilvákat kimagozzuk, és elnegyedeljük. Az almát gerezdekre vágjuk. A hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szilvát és az almát, sózzuk, majd felöntjük vízzel. 30 perc alatt fő készre.
Ízesíthetjük még: egy kevés borssal, cukorral, mustárral. Lazíthatjuk egy kis tejföllel. Mindenféle egzotikus fűszert is használhatunk. Ajánljuk kipróbálni a curry-s majonézt!...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpucoltam és kimagoztam az almákat, ezek után lereszeltem, de ha homogénebb eredményt szeretnénk, akkor nyugodtan lehet robotgépben pürésíteni. Egy nagy kerámiatálba tettem az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVajon megdinsztelem a hagymát, foghagymát, majd hozzáadom a gombát, ha szükséges hozzá adok még egy kis vajat, nem sózom még meg, nehogy elfőjje a levét, és túl összefonnyadjon, bo...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű