1 nagy mogyoróhagyma (1/3 csésze), darált
2 tbl extra szűz olívaolaj
4 gerezd fokhagyma, préselt vagy darált
1 6oz lehet paradicsompüré
2 doboz vizet, az üres paradicsompüré
1/4 csésze melasz
1 csésze méz
1/4 csésze vörös borecet
1 tbl halszósz
1 tbl dijoni mustár
2 tk só nagy szemcse
Egy kis nagy fenekű serpenyőben, melegítsük 2 tbl extra szűz olívaolaj. Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát és Saute 2-3 percig, vagy amíg a gyöngyhagyma kezd fordulni áttetsző és csak elkezd barna.
Adjuk hozzá a paradicsompüré és a víz; át kell keverni. Hagyjuk, hogy jöjjön egy forraljuk, majd engedje le a hőt, és lassú tűzön főzzük 5 percig.
Adjuk hozzá a melasz, méz, ecet, hal szósz, dijoni mustár, só; át kell keverni, forralunk annál kisebb a hő-és főzzük 15 percig.
Padlizsánt kettévágjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük, megsózzuk, olívaolajjal locsoljuk majd 200 fokon puhára sütjük. Sülés után a héját eltávolítjuk, diónyi vajjal még melegen össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkevés olaj-fokhagyma-pírítom+liszt+víz->csomómentesre+tejszín+só+bors.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA fokhagymát felaprítjuk, majd olajon 1-2 perc alatt megfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük és felöntjük a vízzel. Hozzáöntjük a tejszínt, felforraljuk, sózzuk, borso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű