0,5 ek koriander
0,5 ek feketebors
2 ek őrölt pirospaprika, édes
2 ek fokhagyma granulátum
1 ek majoránna
1 ek rozmaring
0,5 ek cayennebors (elhagyható)
1 ek borsikafű
0,5 ek zsálya
2 ek bazsalikom
1 ek kakukkfű
2 ek petrezselyem
1 ek tárkony
A koriandert és fekete borsot kávédarálóval enyhén szemcsésre őröljük, majd a többi hozzávalóval összekeverjük és jól záródó üvegben, vagy fémdobozban sötét helyen tároljuk.
Tipp:
Bolti fűszerkeverékekkel több bajom is van, nagy részük aromát, ízfokozót, csomósodás gátlót és hasonló felesleges anyagokat tartalmaznak. Vannak keverékek, melyekben só is van, ezekben pácolni nem érdemes, mert kivonja a húsból a nedvességet, így sütéskor a hús könnyen kiszárad. Ha a fűszerkeveréket magunk állítjuk össze, mindezeket elkerülhetjük, ráadásul saját ízlésünk szerint használhatunk hozzávalókat, nem utolsó sorban olcsóbb.
A tojás sárgáját a mustárral, habverővel, kézzel vagy robotgéppel keverni kezdem, majd cseppenként, nagyon lassan hozzáadom az olajat. Mikor elkezd sűrűsödni és az olaj felét felve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFinomra aprítjuk a petrezselymet, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, az oregano, a hagymát, majd összekeverjük a citromlével, ecettel, olívaolajjal, végül ízlés szerint a fűszerekkel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felaprított rebarbarát és a hagymát egy széles serpenyőbe dobjuk, ráöntjük az eceteket és a bort, hozzáadjuk a mozsárban kicsit megtört koriandermagot, majd 10 percig szelíden fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszes hozzávalot az alma kivételével összekeverjük egy serpenyőben es főzzük 30-45 percig. Főzés közben adagoljuk a párolt almát.
Elkészítési idő: 30-45 perc Nehézség: Nehéz