20 dkg cukor
1-1,5 dl tejszín
A cukrot egy lábosban lassú tűzön karamellizáljuk, majd lehúzzuk a tűzről és egy kicsit hűlni hagyjuk.
Hozzáöntjük a tejszínt és folymatosan kevergetjük (visszatéve a tűzre), amíg a megfelelő sűrűségű öntetet megkapjuk.
Hűtőszekrényben üvegben sokáig eláll, használatelőtt csak fel kell melegíteni.
Száraz serpenyőn alacsony lángon folyamatosan rázogatva felolvasztjuk a cukrot és karamellizáljuk, majd rádobjuk a vajat és habverőver elkeverjük. Megsózzuk, felöntjük tejszínnel,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesSóskakrémet felolvasztjuk. Vajból, lisztből, sóból, tejből besamelmártást készítünk. Hozzáadjuk a felolvasztott sóskát, a cukrot, a citromot, végül a tejszínt folytonos habverőve...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA paprikákat megmossuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük és 220 fokon alaposan megsütjük, majd tálba tesszük és fóliával lefedjük, így a gőzben felpuhul a paprika héj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForralva sűríts be a felére 0,5 l marha- vagy csirke alaplevet. 1 ek. olajon és 10 dkg vajon kezdj el párolni 1/4 fej felaprított hagymát. Néhány perc után, amikor a hagyma üvege...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű