Családireceptkönyv.hu

Karamell öntet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg cukor
1-1,5 dl tejszín

Elkészítés:


A cukrot egy lábosban lassú tűzön karamellizáljuk, majd lehúzzuk a tűzről és egy kicsit hűlni hagyjuk.
Hozzáöntjük a tejszínt és folymatosan kevergetjük (visszatéve a tűzre), amíg a megfelelő sűrűségű öntetet megkapjuk.
Hűtőszekrényben üvegben sokáig eláll, használatelőtt csak fel kell melegíteni.

Karamell öntet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Tojásmentes majonéz 1
Tojásmentes majonéz 1

Egy tálkában kézi habverővel, vagy villával alaposan elkeverjük a hozzávalókat.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ezersziget öntet
Ezersziget öntet

Először a majonézt a paradicsommártással és a chiliporral keverjük egybe, majd a finomra vágott hagymát és paprikát is forgassuk bele, utána a Worcestershire- és a Tabasco-szószt i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi céklás hummusz
Házi céklás hummusz

A céklát nagyobb darabokra vágjuk, alufóliába csomagoljuk 1 gerezd fokhagyma és az olívaolaj társaságában. 200 fokon 60 percig sütjük. A tahini pasztához a szezámmagot egy száraz s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gulyáskrém házilag
Gulyáskrém házilag

A paradicsomot és a paprikát megmossuk. A paprikát ketté vágjuk, magházától megszabadítjuk és szorosan egymás mellé fektetjük egy tepsibe. Előre melegített 180 fokos sütőbe toljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk