menu

Családireceptkönyv.hu

Karamell öntet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg cukor
1-1,5 dl tejszín

Elkészítés:


A cukrot egy lábosban lassú tűzön karamellizáljuk, majd lehúzzuk a tűzről és egy kicsit hűlni hagyjuk.
Hozzáöntjük a tejszínt és folymatosan kevergetjük (visszatéve a tűzre), amíg a megfelelő sűrűségű öntetet megkapjuk.
Hűtőszekrényben üvegben sokáig eláll, használatelőtt csak fel kell melegíteni.

Karamell öntet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sós karamell-szósz
Sós karamell-szósz

Száraz serpenyőn alacsony lángon folyamatosan rázogatva felolvasztjuk a cukrot és karamellizáljuk, majd rádobjuk a vajat és habverőver elkeverjük. Megsózzuk, felöntjük tejszínnel,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Tejszínes sóskakrém
Tejszínes sóskakrém

Sóskakrémet felolvasztjuk. Vajból, lisztből, sóból, tejből besamelmártást készítünk. Hozzáadjuk a felolvasztott sóskát, a cukrot, a citromot, végül a tejszínt folytonos habverőve...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajninja
Citromos sült paprika krém dióval
Citromos sült paprika krém dióval

A paprikákat megmossuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük és 220 fokon alaposan megsütjük, majd tálba tesszük és fóliával lefedjük, így a gőzben felpuhul a paprika héj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsmártás egyben sült karajhoz
Borsmártás egyben sült karajhoz

Forralva sűríts be a felére 0,5 l marha- vagy csirke alaplevet. 1 ek. olajon és 10 dkg vajon kezdj el párolni 1/4 fej felaprított hagymát. Néhány perc után, amikor a hagyma üvege...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk