menu

Családireceptkönyv.hu

Bormártás


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 ek liszt
2 dl fehér bor
1 dl víz
3 tojássárga
1/2 citrom héja
10 dkg cukor
5 dkg mazsola

Elkészítés:


Két evőkanál lisztet simára keverünk 2 dl fehér borral 1 dl vízzel, és egyenként hozzáadunk 3 tojássárgáját, miközben tovább keverjük, gazdagítjuk 1/2 citrom reszelt héjával, 10 dkg cukorral és 5 dkg jól megtisztított mazsolával. Kis lángon vagy gőz fölött habverővel addig verjük, keverjük, amíg forrni kezd – akkor azonnal levesszük a tűzről, és máris tálaljuk. (A mazsola el is maradhat belőle.)

Bormártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sült kápia paprikás diós mártogatós
Sült kápia paprikás diós mártogatós

A kápia paprikákat tegyük tepsibe és 180-200 fokon süssük meg, amíg elkezdenek feketedni. Tegyük egy tálba és fedjük be folpackkal a tetejét, hagyjuk kihűlni. Ezután hámozzuk le a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Chilikrém készítése házilag
Chilikrém készítése házilag

A paprikákat alaposan mossuk meg. A kápia paprikákat csumázzuk ki, azoknak nem fog kelleni a magja, de a chili paprikában hagyjuk benne a magokat is, mert az erejének igen nagy rés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres-ízes tepertőkrém
Fűszeres-ízes tepertőkrém

A tepertőt ledaráljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a többi hozzávalót. A fokhagymát belereszeljük, a snidlinget felkarikázzuk, és az egészet jól összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombamártás tejszínnel
Gombamártás tejszínnel

1.A hagymát megpirítom, rárakom acikkekre vágott gombát és a petrezselymet. 2.Zsírjára pirítom. Megszórom liszttel, kicsit pirítom és felöntöm a csontlével. 3.Sózom, borsozom. El...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk