menu

Családireceptkönyv.hu

Bormártás


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 ek liszt
2 dl fehér bor
1 dl víz
3 tojássárga
1/2 citrom héja
10 dkg cukor
5 dkg mazsola

Elkészítés:


Két evőkanál lisztet simára keverünk 2 dl fehér borral 1 dl vízzel, és egyenként hozzáadunk 3 tojássárgáját, miközben tovább keverjük, gazdagítjuk 1/2 citrom reszelt héjával, 10 dkg cukorral és 5 dkg jól megtisztított mazsolával. Kis lángon vagy gőz fölött habverővel addig verjük, keverjük, amíg forrni kezd – akkor azonnal levesszük a tűzről, és máris tálaljuk. (A mazsola el is maradhat belőle.)

Bormártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Házi chilikrém (Gabojsza)
Házi chilikrém (Gabojsza)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos öntet gyroshoz
Joghurtos öntet gyroshoz

A vizet felforraljuk, belekeverjük a cukrot és a sót, hogy feloldódjon. Hozzáadjuk az almaecetet. Az öntetet a joghurthoz és a majonézhez öntjük, összekeverjük az olívaolajjal....

Elkészítési idő: 15perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes-csípős szósz
Mézes-csípős szósz

1 evőkanál ecetet, 2 evőkanál cukrot és 1 evőkanál vizet összefőztem, tűzről levéve hozzátettem 3 evőkanál mézet és kb. 1,5 dl ketchupot és 1 evőkanál Erős Pistát is. Jól össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eperszósz húsok mellé
Eperszósz húsok mellé

Szósz: két és fél deci vízben 15 dkg epret egy vaníliás cukorral, ízlés szerint cukorral, szegfűszeggel és őrölt fahéjjal összefőzzük, majd a tűzről lehúzzuk.Egy púpos kanál kukori...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk