menu

Családireceptkönyv.hu

Bormártás


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 ek liszt
2 dl fehér bor
1 dl víz
3 tojássárga
1/2 citrom héja
10 dkg cukor
5 dkg mazsola

Elkészítés:


Két evőkanál lisztet simára keverünk 2 dl fehér borral 1 dl vízzel, és egyenként hozzáadunk 3 tojássárgáját, miközben tovább keverjük, gazdagítjuk 1/2 citrom reszelt héjával, 10 dkg cukorral és 5 dkg jól megtisztított mazsolával. Kis lángon vagy gőz fölött habverővel addig verjük, keverjük, amíg forrni kezd – akkor azonnal levesszük a tűzről, és máris tálaljuk. (A mazsola el is maradhat belőle.)

Bormártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
 Mézes- Mustáros
Mézes- Mustáros

A nedves összetevőket egy bögrébe csurgatom és alaposan összekeverem, majd fokhagymanyomóval hozzáadom a fokhagymát is, és újra elkeverem. Voilá, oh-la-la!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Almaszósz
Almaszósz

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd közel egyforma darabokra vágjuk. Egy kisebb fazékba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, citromlevet, a fűszereket (szegfűszeg, fahéj, gyömbér, só)...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos öntet gyroshoz
Joghurtos öntet gyroshoz

A vizet felforraljuk, belekeverjük a cukrot és a sót, hogy feloldódjon. Hozzáadjuk az almaecetet. Az öntetet a joghurthoz és a majonézhez öntjük, összekeverjük az olívaolajjal....

Elkészítési idő: 15perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Baconaisse (grill/hambiszósz)
Baconaisse (grill/hambiszósz)

A bacont felkockázzuk és egy száraz forró serpenyőben lesütjük. Hozzáadjuk a barna cukrot és a szójaszószt. Végül elkeverjük a majonézzel.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk