menu

Családireceptkönyv.hu

2. KAPORMÁRTÁS


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 csokor kapor
2 evőkanál finomliszt
2 dl tejföl
1 teáskanál só
1 teáskanál ecet (10 %-ös)

Elkészítés:


Az apróra vágott kaprot vízben megfőzzük, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Ecettel savanyítjuk, és újra felforraljuk. Tükörtojásra vagy töltött tökre nagyon finom.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://receptek.ma/receptek/reszletek/kapormartas-1

2. KAPORMÁRTÁS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Besamel
Besamel

A vajat lassú tűzön felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és egy picit megpirítjuk. Sózzuk, majd felöntjük tejjel. Állandó keverés mellet addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Sok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Karamell
Karamell

A tejet elkeverjük a cukorral, majd folyamatosan kevergetve főzzük. (fontos, mert könnyen leég) Megvárjuk míg besűrűsödik és karamellizálódik (kb. 45 perc) Tiszta üvegekbe tölt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Majonézmártás
Majonézmártás

Majonézalap: A sárgáját, citromlevet, sót habverővel elkeverjük. Olajat állandó kevergetés mellett cseppenként adagoljuk. Majonézmártás: A majonézalaphoz hozzáadjuk az 1 dl te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Vörösboros mártás
Vörösboros mártás

A húsos csontot olajban, cukorral, a tisztított, szeletelt vöröshagymával jó alaposan barnára pirítom. A tisztított, szeletelt zöldségeket rászórom a pirított csontra. Beleteszem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk