2 kanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
4 evőkanál barna cukor
1 dl sör (barna)
1 dl savas gyümölcslé (narancs, ananász, vagy alma)
2 evő kanál worcesterchire szósz
5 dl ketchup
1 evőkanál apróra vágott chili vagy Erős Pista (ha csípősre szeretnénk)
2 kiskanál füstös fűszer keverék, ha füstösebb mártást szeretnénk
Kólás verzióhoz 2 dl Coca Cola
A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ha elolvadt a cukor hozzáadunk minden alapanyagot. Nagyon lassú tűzőn kb 45 percig főzzük, amíg szépen besűrűsödik.
A kólás verziót választjuk csak főzzük bele a kólát a mártásba.
Tipp:
Sült húsokhoz önálló mártásként és pácolásra alkalmas. A pácban minimum 1 napot, max 4 napot állhat hús.
Ha nem faszenes grillen sütjük. Fólia alatt sütjük a húsokat, ha megpuhultak, akkor grill fokozaton szép pirosra sütjük a tepsiben
Félidőben érdemes a maradék páccal átkenni a húsokat.
Az apróra vágott vöröshagymát körülbelül 15 percig dinszteljük olajon, és a jól összetört mustármagot, koriandert és szegfűszeget rászórjuk. A fokhagymát és a gyömbért apró darabo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kápia paprikát megsütjük, meghámozzuk és a húsát feldaraboljuk, majd botmixerrel az egészet pürésítjük. Közben hozzáadjuk a citrom kifacsart levét. Egy lábosban elkezdjük mele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát meghámozzuk, és vastagabb karikákra vágjuk. A zellergumót meghámozzuk, és feldaraboljuk. A petrezselyemgyökeret is meghámozzuk, és szintén felkarikázzuk. A vöröshag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy késes keverőben alaposan összekeverem az alapanyagokat és egy jól zárható üvegben tárolom. Felhasználáskor 2-3 teáskanálnyi csokiport elkeverek egy bögre forralt tejben. Ha...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű