Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

BBQ mártás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
4 evőkanál barna cukor
1 dl sör (barna)
1 dl savas gyümölcslé (narancs, ananász, vagy alma)
2 evő kanál worcesterchire szósz
5 dl ketchup
1 evőkanál apróra vágott chili vagy Erős Pista (ha csípősre szeretnénk)
2 kiskanál füstös fűszer keverék, ha füstösebb mártást szeretnénk
Kólás verzióhoz 2 dl Coca Cola

Elkészítés:


A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ha elolvadt a cukor hozzáadunk minden alapanyagot. Nagyon lassú tűzőn kb 45 percig főzzük, amíg szépen besűrűsödik.

A kólás verziót választjuk csak főzzük bele a kólát a mártásba.

Tipp:

Sült húsokhoz önálló mártásként és pácolásra alkalmas. A pácban minimum 1 napot, max 4 napot állhat hús.

Ha nem faszenes grillen sütjük. Fólia alatt sütjük a húsokat, ha megpuhultak, akkor grill fokozaton szép pirosra sütjük a tepsiben

Félidőben érdemes a maradék páccal átkenni a húsokat.

BBQ mártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Így készíts otthon ketchupot
Így készíts otthon ketchupot

Az apróra vágott vöröshagymát körülbelül 15 percig dinszteljük olajon, és a jól összetört mustármagot, koriandert és szegfűszeget rászórjuk. A fokhagymát és a gyömbért apró darabo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Kápialekvár
Kápialekvár

A kápia paprikát megsütjük, meghámozzuk és a húsát feldaraboljuk, majd botmixerrel az egészet pürésítjük. Közben hozzáadjuk a citrom kifacsart levét. Egy lábosban elkezdjük mele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Vadasmártás
Vadasmártás

A sárgarépát meghámozzuk, és vastagabb karikákra vágjuk. A zellergumót meghámozzuk, és feldaraboljuk. A petrezselyemgyökeret is meghámozzuk, és szintén felkarikázzuk. A vöröshag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Forró csoki-por
Forró csoki-por

Egy késes keverőben alaposan összekeverem az alapanyagokat és egy jól zárható üvegben tárolom. Felhasználáskor 2-3 teáskanálnyi csokiport elkeverek egy bögre forralt tejben. Ha...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk