Családireceptkönyv.hu

FOKHAGYMÁS SZÓSZ - MUZSDÉJ


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Húsfélékhez ajánlott. Fokhagymás szósz.

tetszés szerint fokhagyma
só, ecet/citromlé, olaj

Elkészítés:


apróra zúzzuk a megtisztított fokhagymát
megsózzuk, leöntjük olajjal és jól kikavarjuk, krémszerű legyen
citromlével/néhány csepp ecettel savanyítjuk

Trükkök, tippek, praktikák:


egy másik változat, hogy e fentiekhez tejfölet vagy majonézt kavarunk

http://erdelyireceptek.com/muzsdej/

FOKHAGYMÁS SZÓSZ - MUZSDÉJ

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Klasszikus mártás sültekhez
Klasszikus mártás sültekhez

Vágd apróra a hagymát, és pirítsd meg olajon, de vigyázz, hogy ne barnuljon meg, mert keserű lesz a mártás. Keverd el a többi hozzávalóval, és forrald fel, majd lassú tűzön addig f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Kápialekvár
Kápialekvár

A kápia paprikát megsütjük, meghámozzuk és a húsát feldaraboljuk, majd botmixerrel az egészet pürésítjük. Közben hozzáadjuk a citrom kifacsart levét. Egy lábosban elkezdjük mele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Szőlőragu
Szőlőragu

Elkészítés: ➵ A megmosott szőlőszemeket felezzük, és nagyjából kimagozzuk. ➵ Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd rádobjuk a szőlőszemeket. 2-3 percig főzzük, míg kissé összee...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Édes-savanyú szósz
Édes-savanyú szósz

Az első hat alapanyagot egy tálkában alaposan keverd össze. Egy kis serpenyőben az olajon alacsony hőfokon pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és a gyömbért, majd keverd a tál tarta...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk