Húsfélékhez ajánlott. Fokhagymás szósz.
tetszés szerint fokhagyma
só, ecet/citromlé, olaj
apróra zúzzuk a megtisztított fokhagymát
megsózzuk, leöntjük olajjal és jól kikavarjuk, krémszerű legyen
citromlével/néhány csepp ecettel savanyítjuk
egy másik változat, hogy e fentiekhez tejfölet vagy majonézt kavarunk
http://erdelyireceptek.com/muzsdej/
Vágd apróra a hagymát, és pirítsd meg olajon, de vigyázz, hogy ne barnuljon meg, mert keserű lesz a mártás. Keverd el a többi hozzávalóval, és forrald fel, majd lassú tűzön addig f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kápia paprikát megsütjük, meghámozzuk és a húsát feldaraboljuk, majd botmixerrel az egészet pürésítjük. Közben hozzáadjuk a citrom kifacsart levét. Egy lábosban elkezdjük mele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: ➵ A megmosott szőlőszemeket felezzük, és nagyjából kimagozzuk. ➵ Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd rádobjuk a szőlőszemeket. 2-3 percig főzzük, míg kissé összee...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első hat alapanyagot egy tálkában alaposan keverd össze. Egy kis serpenyőben az olajon alacsony hőfokon pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és a gyömbért, majd keverd a tál tarta...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű