Családireceptkönyv.hu

Fűszeres ketchup


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 kg érett paradicsom
0,5 liter ecet
6 evőkanál cukor
2 evőkanál só

Fűszerek:
1 evőkanál bors, 4 szem szegfűszeg, csipet szegfűbors, 1 evőkanál mustármag, csipet fahéj.

Elkészítés:


A paradicsomokat feldaraboljuk és keverés mellett puhára főzzük és áttörjük. Hozzáadjuk az ecetet, sót, cukrot és a vászonzacskóba csomagolt fűszerekkel mártás sűrűségre főzzük állandó keverés mellett.

Azonnal kis üvegekbe rakjuk és dunsztoljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A fűszereket fakanál nyelére kötve lógatjuk bele a fövő paradicsomba.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veronika
Sajtszósz
Sajtszósz

A lereszelt cheddar sajtot és a kukoricakeményítőt egy lábasba tesszük és közepes lángon elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a tejet és egy kézi habverővel alaposan elkeverjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
REBARBARA SZÓSZ
REBARBARA SZÓSZ

Rebarbarát megpucoljuk, és feldaraboljuk. Kevés olajon 5-10 perc alatt megdinszteljük. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és puhára főzzük kb. 10 perc alatt. Leturmixol...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ajvár
Ajvár

A padlizsánokat megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt krémesen puhára sütjük őket. A már sülő padlizsánok mellé nagyjából a 20. perc környékén be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Belga almás körtés szirup (Sóbors)
Belga almás körtés szirup (Sóbors)

Alaposan mossuk meg az almát és a körtét, de nem kell őket megpucolni. Vágjuk a gyümölcsöket 4-6 darabba, a magházuk maradjon bennük. Tegyük őket egy lábasba 1 evőkanál vízzel e...

Elkészítési idő: 10 perc+6 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk