Családireceptkönyv.hu

Diétás eperlekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az epret gyümölcscentrifugában megszabadítom a nagyja levétől. Eperlevet zacskóban lefagyasztom - gyümölcsleveshez, krémekhez felhasználható. Az eperhús minden kg- jához kb. 40 dkg eritritet adok ÉS ( ez nagyon fontos ) legalább 2-3 csipet sót. Majd megfőzöm , amikor már nem habzik és bugyog akkor üvegbe töltöm, celofán, száraz dunszt - hónapokig eláll....a sótol az eritrit fura íze eltűnik ugyanis! Többszörösen kipróbált recept.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Narancsszósz
Narancsszósz

4 narancsot megpucolunk, a fehér részt nagyjából leszedjük, majd rozmaringgal és 2 dl 100%-os narancslével összeturmixoljuk (darabosra). Közben odateszünk olvadni egy kis vajat kók...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Sarolta
Vinaigrette mártás
Vinaigrette mártás

Tedd a hozzávalókat egy mély műanyag edénybe. Botmixerrel keverd pár másodpercig. Kész is! Befőttes üvegben is készítheted. Ekkor a hozzávalók behelyezése után jól zárd le az üv...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamburger szósz
Hamburger szósz

A lilahagymát és a csemegeuborkát a lehető legkisebb kockákra vágjuk. A ketchupot, a majonézt és a mustárt kikeverjük. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint a cukorral édesítjük. Hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Andalúz szósz
Andalúz szósz

A fokhagymát zúzzuk össze vagy reszeljük le, majd keverjük össze az összes többi alapanyaggal. Kóstoljuk meg a mártást, ízlés szerint tehetünk még bele chilit, ecetet, sót, borsot....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk