1 fej vöröshagyma
0,5 dl vörösbor
1 evőkanál ketchup
1 evőkanál mustár
1 teáskanál borecet
1 teáskanál méz
1 evőkanál olaj
1 csipet só
Reszeld le a hagymát, és pirítsd meg olajon, de vigyázz, hogy ne barnuljon meg, mert keserű lesz a mártás. Keverd el a többi hozzávalóval, és forrald fel, majd lassú tűzön addig főzd, míg kellőképpen be nem sűrűsödik.
A mártáshoz simára keverjük a sűrű tejfölt a fűszerekkel. A fűszereket bőkezűen adagoljuk, hogy markáns ízt adjanak. A csípősből ízlés szerint keverünk bele. Tálalásig a hűtőbe tes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát nagyon apróra felkockázzuk vagy lereszeljük, és egy kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a felaprított gombát, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk bazsalikommal. Ami...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApróra daraboljuk a vöröshagymát, a sonkát és a csirkemellet. Kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát majd hozzá adjuk a sonkát amit szintén megpirítunk. Ezután a csirkét is fehér...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA paprikákat megmossuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük és 220 fokon alaposan megsütjük, majd tálba tesszük és fóliával lefedjük, így a gőzben felpuhul a paprika héj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű