6 darab 3 deciliteres üveghez: 4 fej vöröshagyma, olaj,1 kk mustármag, 2 kk koriandermag, 4 db szegfűszeg, 2 ujjnyi gyömbér, 4 cikk fokhagyma, 4 kg paradicsom, kevés borsot,1 ek só, 1 nagy csokor bazsalikom, 30 dkg barna cukorral, 2 dl vörösbor ecet.
Az apróra vágott vöröshagymát körülbelül 15 percig dinszteljük olajon, és a jól összetört mustármagot, koriandert és szegfűszeget rászórjuk. A fokhagymát és a gyömbért apró darabokra vágjuk, és ezt is beleadagoljuk a serpenyőbe, majd belekavarjuk a jól megmosott és apróra vágott, kicsumázott paradicsomot.Végezetül sózzuk, borsozzuk, és beletesszük az apróra vágott nagy csokor bazsalikomot. A kapott masszát jól összekavarjuk, és körülbelül egy órát főzzük, majd az egészet összeturmixoljuk és átpasszírozzuk egy sűrű szitán. Ezután hozzáöntjük a borecetet, a barna cukrot és a vörösbor ecetet.
Hagyjuk őket, hogy jól felforrjanak, majd tegyük a masszát üvegekbe, és pihentessük szárazdunsztban.
A ketchup a paradicsomimádók kedvence lehet, íme itt a megismételhetetlen alkalom, nem csak nyersen vagy főve, levesként ehetjük, hanem kenyérre kenve, pizzához vagy sültek mellé is. Tulajdonképpen már szinte magára is kanalazhatjuk, és minden bizonnyal így tesznek azok, akik paradicsombolondok!
A hagymát megdinszteljük olivaolajon, és amikor már kezdi kicsit odakapni beleteszük a daráthúst. Amior kicsit kezd megpiruni akkor hozzá adjuka az aprora vágott sárgarépát, papri...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsak össze kell keverni
Elkészítési idő: 5 p Nehézség: Könnyű1) A kápia paprikákat egymás mellé tepsire rendeztem, grill fokozaton (vagy magas hőfokon) megsütöttem a sütőben. Megfordítgattam, majd a másik felüket is hólyagosra sütöttem. Tál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzunk, majd kockákra vágjuk, és cukros vízben felfőzzük (ehhez kell az 1 kanál cukor). Teszünk bele szegfűszeget és egy egész fahéjat. Majd 3-4 teásk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű