6 darab 3 deciliteres üveghez: 4 fej vöröshagyma, olaj,1 kk mustármag, 2 kk koriandermag, 4 db szegfűszeg, 2 ujjnyi gyömbér, 4 cikk fokhagyma, 4 kg paradicsom, kevés borsot,1 ek só, 1 nagy csokor bazsalikom, 30 dkg barna cukorral, 2 dl vörösbor ecet.
Az apróra vágott vöröshagymát körülbelül 15 percig dinszteljük olajon, és a jól összetört mustármagot, koriandert és szegfűszeget rászórjuk. A fokhagymát és a gyömbért apró darabokra vágjuk, és ezt is beleadagoljuk a serpenyőbe, majd belekavarjuk a jól megmosott és apróra vágott, kicsumázott paradicsomot.Végezetül sózzuk, borsozzuk, és beletesszük az apróra vágott nagy csokor bazsalikomot. A kapott masszát jól összekavarjuk, és körülbelül egy órát főzzük, majd az egészet összeturmixoljuk és átpasszírozzuk egy sűrű szitán. Ezután hozzáöntjük a borecetet, a barna cukrot és a vörösbor ecetet.
Hagyjuk őket, hogy jól felforrjanak, majd tegyük a masszát üvegekbe, és pihentessük szárazdunsztban.
A ketchup a paradicsomimádók kedvence lehet, íme itt a megismételhetetlen alkalom, nem csak nyersen vagy főve, levesként ehetjük, hanem kenyérre kenve, pizzához vagy sültek mellé is. Tulajdonképpen már szinte magára is kanalazhatjuk, és minden bizonnyal így tesznek azok, akik paradicsombolondok!
A vajból és a lisztből viágos rántást készítünk,fehér habzásig hevítjük. Sózzuk,majd a tüzhelyről levéve forró tejjel felengedjük,habverővel gyorsan simára keverjük.Visszatesszük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűIn einem kleinen Topf bei mittlerer Hitze schmelzen Sie die Butter und kochen den Knoblauch bis weich. 9. Mehl geben und 1 Minute aufschlagen. 10. Fügen Sie in die Milch, un...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLereszeljük a sajtot. A mártáshoz vajas rántást készítünk. Felengedjük a tejjel, sóval,borssal,szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és állandó kevergetés mellet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromot, cukrot, vizet felfőzzük, majd szobahőmérsékletűre hűteni. Összevágott mentát gyümölcsökre rakunk és meglocsoljuk a sziruppal. Jól elkeverjük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű