100 g köles
200 ml víz
50 g vöröshagyma
50 g medvehagyma
1 tk olívaolaj
2 ek víz
1 mk fűszerpaprika
1/2 mk őrölt kömény
1 mk só
csipet bors
1 tk mustár
1 ek almaecet
2 ek Pödör lenmagolaj
A kölest megmossuk, majd feltesszük kétszeres mennyiségű vízbe főni.
Amikor forr, lefedjük, takarékra vesszük a tüzet, és 10 percig pároljuk. Majd ha elkészült, még lefedve 5 percet hagyjuk állni. A köles kissé kásás állagú lesz.
A vöröshagymát feldaraboljuk, 35 g medvehagymát felcsíkozunk, és az olívaolajon és két kanál vízen elkezdjük párolni.
Amikor a vöröshagyma láthatóan üveges megszórjuk a fűszerpaprikával, a köménnyel, és borssal.
A köles kétharmad részét összekeverjük a párolt hagymával, mustárral, és ecettel, majd egy késes darálóban krémesre turmixoljuk.
A krémes összekeverjük a maradék párolt kölessel és medvehagymával, valamint a lenmagolajjal. Kedvünk és ízlésünk szerint sózzuk. Üvegbe zárva 3-4 napig eláll a hűtőben.
TIPP: A hidegen sajtolt, Pödör minőségi lenmagolaj magas omega-3 telítetlen zsírsavtartalommal rendelkezik, ezért jótékony hatással van a szervezetünk működésére.
http://www.ritakonyhaja.hu/etlap/reggeli-vacsora/4171-vegan-koles-korozott-recept-medvehagymaval.html
A csirkemellek mindkét oldalát befűszerezzük a sóval és a borssal. Közepes serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Ráhelyezzük a csirkemelleket és készre sütjük. Egyszer-kétszer meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA munkafelületre öntve, a lisztben elkeverjük a sót, majd a közepén kezünkkel egy kis mélyedést (fészket) készítünk. A langyos vízbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, megkeverjü...
Elkészítési idő: 35 + sütés Nehézség: KözepesAz összes hozzávalót egy hőálló edényben melegítjük, majd lassú tűzön kevergetjük addig, míg a cukor teljesen fel nem oldódik (kb. 15 perc). Lefedve állni hagyjuk 10 percig. Miutá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes