100 g köles
200 ml víz
50 g vöröshagyma
50 g medvehagyma
1 tk olívaolaj
2 ek víz
1 mk fűszerpaprika
1/2 mk őrölt kömény
1 mk só
csipet bors
1 tk mustár
1 ek almaecet
2 ek Pödör lenmagolaj
A kölest megmossuk, majd feltesszük kétszeres mennyiségű vízbe főni.
Amikor forr, lefedjük, takarékra vesszük a tüzet, és 10 percig pároljuk. Majd ha elkészült, még lefedve 5 percet hagyjuk állni. A köles kissé kásás állagú lesz.
A vöröshagymát feldaraboljuk, 35 g medvehagymát felcsíkozunk, és az olívaolajon és két kanál vízen elkezdjük párolni.
Amikor a vöröshagyma láthatóan üveges megszórjuk a fűszerpaprikával, a köménnyel, és borssal.
A köles kétharmad részét összekeverjük a párolt hagymával, mustárral, és ecettel, majd egy késes darálóban krémesre turmixoljuk.
A krémes összekeverjük a maradék párolt kölessel és medvehagymával, valamint a lenmagolajjal. Kedvünk és ízlésünk szerint sózzuk. Üvegbe zárva 3-4 napig eláll a hűtőben.
TIPP: A hidegen sajtolt, Pödör minőségi lenmagolaj magas omega-3 telítetlen zsírsavtartalommal rendelkezik, ezért jótékony hatással van a szervezetünk működésére.
http://www.ritakonyhaja.hu/etlap/reggeli-vacsora/4171-vegan-koles-korozott-recept-medvehagymaval.html
A paradicsomot, a hagymát és fokhagymát a koriander felével, sóval-borssal és a lime levével gyorsan összeturmixoljuk, majd az egészhez hozzákeverjük a ketchupot.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot megmossuk, és adagonként forrásban lévő vízbe rakjuk. Szűrőkanállal papírtörlőre szedjük, hogy a vizet leitassuk róla. Botmixer segítségével felaprítjuk, és parad...
Elkészítési idő: 120perc Nehézség: KönnyűA fokhagymát zúzzuk össze vagy reszeljük le, majd keverjük össze az összes többi alapanyaggal. Kóstoljuk meg a mártást, ízlés szerint tehetünk még bele chilit, ecetet, sót, borsot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Edénybe tesszük, vízzel felöntjük (annyival, ami ellepi), majd forrástól számított 20 percig főzzük. Főzés közben a tetején hab keletk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű