1 kg gomba (4-5 közepes gomba)
3 tk kakukkfű (2-3 ág)
2 tk petrezselyem
2 dl habtejszín
1 fej vöröshagyma (fél is elég, kevesebb gombánál)
3-4 gerezd foghagyma (1 gerezd)
só
bors
3 dkg liszt, vaj (elhagyható)
2 evőkanál olaj
Vajon megdinsztelem a hagymát, foghagymát, majd hozzáadom a gombát, ha szükséges hozzá adok még egy kis vajat, nem sózom még meg, nehogy elfőjje a levét, és túl összefonnyadjon, borsot, kakukkfüvet hozzáadom, hogy átvegye az aromáját, és letakarom. Ha kész besűrítem tejszínnel, sózom. A petrezselyem elhagyható.
A munkafelületre öntve, a lisztben elkeverjük a sót, majd a közepén kezünkkel egy kis mélyedést (fészket) készítünk. A langyos vízbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, megkeverjü...
Elkészítési idő: 35 + sütésA joghurtot és a majonézt jól összekeverjük, hozzáadjuk a mustárt és a citromlét is, majd a fűszereket is beledolgozzuk. A zúzott fokhagymát és az apróra vagdosott bazsalikomot i...
Elkészítési idő:A paradicsomokat egy percre tegyük forró vízbe, majd távolítsuk el a héjukat. Ezután daraboljuk fel őket kisebb hasábokra, majd tegyük az egészet turmixgépbe. Egy kicsit turmixolju...
Elkészítési idő: