1 kg gomba (4-5 közepes gomba)
3 tk kakukkfű (2-3 ág)
2 tk petrezselyem
2 dl habtejszín
1 fej vöröshagyma (fél is elég, kevesebb gombánál)
3-4 gerezd foghagyma (1 gerezd)
só
bors
3 dkg liszt, vaj (elhagyható)
2 evőkanál olaj
Vajon megdinsztelem a hagymát, foghagymát, majd hozzáadom a gombát, ha szükséges hozzá adok még egy kis vajat, nem sózom még meg, nehogy elfőjje a levét, és túl összefonnyadjon, borsot, kakukkfüvet hozzáadom, hogy átvegye az aromáját, és letakarom. Ha kész besűrítem tejszínnel, sózom. A petrezselyem elhagyható.
A sóskaleveleket megtisztítjuk, vastag szárait leszedjük. Egy lábasba beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a sóskát. Fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Ezután levesszük a tűzről...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont felkockázzuk és egy száraz forró serpenyőben lesütjük. Hozzáadjuk a barna cukrot és a szójaszószt. Végül elkeverjük a majonézzel.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük a cukrot egy széles serpenyőben közepes lángra. A cukor kezdetben lehet, hogy nagyon darabos lesz mire elkezd olvadni. Ha úgy tűnik, hogy sok időt vesz igénybe a cukor ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sóskalevelekről lehúzom a szárat, a középső fő eret, megmosom, lecsepegtetem. Az zsírt felhevítem és a sóskát jól átdinsztelem rajta. Közben a levelek elsötétülnek és összeesnek....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű