1,5 kg befőző paradicsom
4 fej nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál oregánó
0,5 mokkáskanál kakukkfű
3 mokkáskanál konyhasó
5 kisebb babérlevél
A paradicsomokat passzírozón átnyomuk, így megszabadulnk a magoktól és a héjtól.
A hagymákat és a fokhagymákat zöldségaprítón pépesítjük (vagy éles késsel felaprítjuk), majd a fűszerekkel együtt egy lábasban takarék lángon jól összefőzzük kb 2 óra alatt.
Ha készen van, vegyük ki a babérleveleket a szószból, majd forrón töltsük előzőleg alaposan kimosott üvegekbe, zárjuk le és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Minden hozzávalót felkockáztam, a kaliforniai paprikát olívaolajon sütöttem, majd hagymával tovább pirítottam fűszerek, cukkini, ha elfőte a levét akkor paradicsompép. Botmixerrel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felhasználandó füveket, fűszereket alaposan megmossuk, kicentrifugáljuk vagy konyharuhába takarva szárazra törölgetjük, szikkadni hagyjuk. Formájuknak megfelelő, 1 literes, szűke...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet felforraljuk, félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáönt...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűEgy befőttes üvegbe tegyük az olívaolajat, öntsük rá a narancslevet, narancslekvárt, mustárt, reszelt narancshéjat, citromlevet, kevéske sót és őrölt borsot.Zárjuk le az üveget, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű