csipet só
1 üveg sűrített paradicsom
2 ek. kristálycukor
2 ek. zsír
1 ek. liszt
1 kk. pirospaprika
A zsírt felolvasztjuk és 1 ek. lisztet belekeverünk, így kapunk egy rántást.
A tűzhelyről levéve beletesszük a pirospaprikát és a sűrített paradicsomot, majd jól kikeverjük.
Egyet forralunk rajta, végül belekeverjük a kristálycukrot és készen is van.
Az apróra vágott hagymát, a vékonyan szeletelt almával lassú tűzön pároljuk az összes hozzávalóval együtt. Ha lekvár sűrűségű, már kész is. Kevés tartósítószerrel befőttnek is el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálkában kézi habverővel, vagy villával alaposan elkeverjük a hozzávalókat.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 1 fakanál lisztből és olajból rántás csinálunk, picit pirítjuk. 2. Erre ráöntjük a tejfölt és kevés vizet, összekeverjük. 3. Ehhez keverjük a fokhagymaport (ez ízlés kérd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsük egybe a hozzávalókat egy jól záródó befőttesüvegben, és rázzuk fel jó alaposan, vagy egy tálban is kikeverhetjük habverővel, amíg szépen össze nem áll. Mártsunk bele egy sal...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű