csipet só
1 üveg sűrített paradicsom
2 ek. kristálycukor
2 ek. zsír
1 ek. liszt
1 kk. pirospaprika
A zsírt felolvasztjuk és 1 ek. lisztet belekeverünk, így kapunk egy rántást.
A tűzhelyről levéve beletesszük a pirospaprikát és a sűrített paradicsomot, majd jól kikeverjük.
Egyet forralunk rajta, végül belekeverjük a kristálycukrot és készen is van.
Az almát lábosba tesszük, beleöntjük a vizet. Annyi víz kell bele, hogy éppen ellepje az almákat. Felforraljuk, és puhára főzzük. Közben a teljfölben simára kavarjuk az étezési ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszernövényeket apróra vágjuk. De tényleg apróra, mintha aprítóval dolgoznánk (egyébként azzal is dolgozhatunk). A fokhagymát összezúzzuk, vagy lereszeljük. Befőttes üvegbe tes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a tejfölben a finomra vágott mentát, a lime levét, sót, borsot és a zúzott fokhagymát. Fél órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Ha nagyon nagy a fokhagyma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű