csipet só
1 üveg sűrített paradicsom
2 ek. kristálycukor
2 ek. zsír
1 ek. liszt
1 kk. pirospaprika
A zsírt felolvasztjuk és 1 ek. lisztet belekeverünk, így kapunk egy rántást.
A tűzhelyről levéve beletesszük a pirospaprikát és a sűrített paradicsomot, majd jól kikeverjük.
Egyet forralunk rajta, végül belekeverjük a kristálycukrot és készen is van.
A fokhagymát felaprítjuk, majd olajon 1-2 perc alatt megfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük és felöntjük a vízzel. Hozzáöntjük a tejszínt, felforraljuk, sózzuk, borso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPaprikát, hagymát, paradicsomot megtisztítom, nagyobb zománcos lábasba rakom, hozzáadom a babérlevelet és egy órán keresztül főzöm, közben gyakran kavarom. Ha megfőtt,botmixerrel á...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1.A hagymát megpirítom, rárakom acikkekre vágott gombát és a petrezselymet. 2.Zsírjára pirítom. Megszórom liszttel, kicsit pirítom és felöntöm a csontlével. 3.Sózom, borsozom. El...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat felvágjuk 3-4 darabra, és 30 percre hideg, enyhén sós vízbe áztatjuk. Ezt követően kinyomkodjuk és sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük. (Meghámozni nem szükség...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű