3 fej vöröshagyma
1 kanál olaj
1 kanál barna cukor
2 dl magas zsírtartalmú tejszín
só, bors, szerecsendió, tört chilipaprika
A hagymát felkockázom, kicsit megpirítom az olajon, sózom, felengedem egy negyed pohár vízzel, tovább párolom a legkisebb lángon, hozzáadom a cukrot, tovább főzöm, felöntöm a tejszínnel, ízesítem és hagyom minimum fél órát rotyogni.
Végjátékként pedig a felét selymesre turmixolom, és összeöntöm a darabos résszel. A tetejére mehet egy kis tört chili, mert az mindent jobbá tesz.
Bármilyen húshoz kiváló öntet, és egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Tiszta ízvilág, és elrontani sem lehet.
A vajból ,lisztből,tejből besamelt készítünk.Sózzuk,tejszínben elkevert tojássárgájával dúsítjuk,és reszelt sajtot keverünk bele.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lereszelt cheddar sajtot és a kukoricakeményítőt egy lábasba tesszük és közepes lángon elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a tejet és egy kézi habverővel alaposan elkeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. Majd leszűrjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a vajat és a tejfölt és robotgéppel összedolgozzuk. Fűs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű