Családireceptkönyv.hu

Hagymamártás sült húsokhoz 2


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3 fej vöröshagyma
1 kanál olaj
1 kanál barna cukor
2 dl magas zsírtartalmú tejszín
só, bors, szerecsendió, tört chilipaprika

Elkészítés:


A hagymát felkockázom, kicsit megpirítom az olajon, sózom, felengedem egy negyed pohár vízzel, tovább párolom a legkisebb lángon, hozzáadom a cukrot, tovább főzöm, felöntöm a tejszínnel, ízesítem és hagyom minimum fél órát rotyogni.
Végjátékként pedig a felét selymesre turmixolom, és összeöntöm a darabos résszel. A tetejére mehet egy kis tört chili, mert az mindent jobbá tesz.
Bármilyen húshoz kiváló öntet, és egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Tiszta ízvilág, és elrontani sem lehet.

Hagymamártás sült húsokhoz 2

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Maszat
Maszat

Összedolgozzuk a hozzávalókat.

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: henimokus
Főzött majonéz
Főzött majonéz

A tojások sárgáját, a felaprított vajat, a sót, a mézet, a citromlevet és a mustárt egy hőálló tálba tesszük és vízgőz felett kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. (Ha kic...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karamell öntet
Karamell öntet

A cukrot egy lábosban lassú tűzön karamellizáljuk, majd lehúzzuk a tűzről és egy kicsit hűlni hagyjuk. Hozzáöntjük a tejszínt és folymatosan kevergetjük (visszatéve a tűzre), amíg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk