Családireceptkönyv.hu

Hagymamártás sült húsokhoz 2


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3 fej vöröshagyma
1 kanál olaj
1 kanál barna cukor
2 dl magas zsírtartalmú tejszín
só, bors, szerecsendió, tört chilipaprika

Elkészítés:


A hagymát felkockázom, kicsit megpirítom az olajon, sózom, felengedem egy negyed pohár vízzel, tovább párolom a legkisebb lángon, hozzáadom a cukrot, tovább főzöm, felöntöm a tejszínnel, ízesítem és hagyom minimum fél órát rotyogni.
Végjátékként pedig a felét selymesre turmixolom, és összeöntöm a darabos résszel. A tetejére mehet egy kis tört chili, mert az mindent jobbá tesz.
Bármilyen húshoz kiváló öntet, és egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Tiszta ízvilág, és elrontani sem lehet.

Hagymamártás sült húsokhoz 2

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mornay mártás
Mornay mártás

A vajból ,lisztből,tejből besamelt készítünk.Sózzuk,tejszínben elkevert tojássárgájával dúsítjuk,és reszelt sajtot keverünk bele.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Sajtszósz
Sajtszósz

A lereszelt cheddar sajtot és a kukoricakeményítőt egy lábasba tesszük és közepes lángon elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a tejet és egy kézi habverővel alaposan elkeverjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Aioli - fokhagymás öntet
Aioli - fokhagymás öntet

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Fokhagymaszósz sültek mellé
Fokhagymaszósz sültek mellé

A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. Majd leszűrjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a vajat és a tejfölt és robotgéppel összedolgozzuk. Fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk