3 fej vöröshagyma
1 kanál olaj
1 kanál barna cukor
2 dl magas zsírtartalmú tejszín
só, bors, szerecsendió, tört chilipaprika
A hagymát felkockázom, kicsit megpirítom az olajon, sózom, felengedem egy negyed pohár vízzel, tovább párolom a legkisebb lángon, hozzáadom a cukrot, tovább főzöm, felöntöm a tejszínnel, ízesítem és hagyom minimum fél órát rotyogni.
Végjátékként pedig a felét selymesre turmixolom, és összeöntöm a darabos résszel. A tetejére mehet egy kis tört chili, mert az mindent jobbá tesz.
Bármilyen húshoz kiváló öntet, és egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Tiszta ízvilág, és elrontani sem lehet.
Összedolgozzuk a hozzávalókat.
Elkészítési idő: 1,5 óraA tojások sárgáját, a felaprított vajat, a sót, a mézet, a citromlevet és a mustárt egy hőálló tálba tesszük és vízgőz felett kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. (Ha kic...
Elkészítési idő: 10 percA cukrot egy lábosban lassú tűzön karamellizáljuk, majd lehúzzuk a tűzről és egy kicsit hűlni hagyjuk. Hozzáöntjük a tejszínt és folymatosan kevergetjük (visszatéve a tűzre), amíg...
Elkészítési idő: