menu

Családireceptkönyv.hu

Padlizsánkrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3-4 darab szép érett padlizsán
1,5 dl olaj
1 fej hagyma
néhány csepp citromlé

frissen őrölt bors

Elkészítés:


Egy tepsit fedjünk le alufóliával. Tegyük rá a megmosott padlizsánokat (héjastól), és 220 fokos sütőben süssük addig, amíg össze nem esik. Még forrón húzzuk le a héját.

(Én úgy szoktam hámozni, hogy hideg vízbe mártom a kezem, így nem éget, és még forrón le tudom hámozni a héját.

Kicsit lecsepegtetjük, majd fakéssel felaprítjuk.

Olajjal, apróra vágott (vagy reszelt) hagymával, sóval, borssal, pici citromsóval, vagy frissen facsart citromlével kikeverjük.

Tipp:

Nagyon finom rozskenyérrel, mi mindig paprikával és paradicsommal esszük :-)

Padlizsánkrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Ketchup - paradicsomból
Ketchup - paradicsomból

Paprikát, hagymát, paradicsomot megtisztítom, nagyobb zománcos lábasba rakom, hozzáadom a babérlevelet és egy órán keresztül főzöm, közben gyakran kavarom. Ha megfőtt,botmixerrel á...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajninja
Citromos sült paprika krém dióval
Citromos sült paprika krém dióval

A paprikákat megmossuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük és 220 fokon alaposan megsütjük, majd tálba tesszük és fóliával lefedjük, így a gőzben felpuhul a paprika héj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
PIROS ARANYKRÉM
PIROS ARANYKRÉM

Ezeket mindet feldarabolva egy nagyobb lábosba teszem... alaposan szét főzöm... botmixerrel mixelem... jó krémessé teszem... mehet vissza a tűzre... most már tenni kell rá egy fedő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tormakrém
Tormakrém

Tormát reszeld le egy tálba, add hozzá az ecetet, a sót, és öntsd hozzá a levesalapot is, ez utóbbit apránként, ha már túl híg lenne, akkor ne adj hozzá többet. Ezzel tulajdonképp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk