Családireceptkönyv.hu

Padlizsánkrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3-4 darab szép érett padlizsán
1,5 dl olaj
1 fej hagyma
néhány csepp citromlé

frissen őrölt bors

Elkészítés:


Egy tepsit fedjünk le alufóliával. Tegyük rá a megmosott padlizsánokat (héjastól), és 220 fokos sütőben süssük addig, amíg össze nem esik. Még forrón húzzuk le a héját.

(Én úgy szoktam hámozni, hogy hideg vízbe mártom a kezem, így nem éget, és még forrón le tudom hámozni a héját.

Kicsit lecsepegtetjük, majd fakéssel felaprítjuk.

Olajjal, apróra vágott (vagy reszelt) hagymával, sóval, borssal, pici citromsóval, vagy frissen facsart citromlével kikeverjük.

Tipp:

Nagyon finom rozskenyérrel, mi mindig paprikával és paradicsommal esszük :-)

Padlizsánkrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Citromkrém (lemon curd)
Citromkrém (lemon curd)

A vaj kivételével minden hozzávalót kézi habverővel összekeverek. A vanília rúd kikapart belsejét is. Miután mindent összekevertem, gőz felett (víz ne forrjon már,csak gyöngyözzön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromos petrezselymes szósz
Citromos petrezselymes szósz

Az újhagymát tisztítsuk meg, vágjuk vékony karikákra. A fokhagymát pucoljuk meg, zúzzuk össze. A petrezselymet mossuk meg, aprítsuk össze. A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamis sajtkrém
Hamis sajtkrém

Turmixgépben kb. 5 percig sűrű sajtkrém állagúvá turmixoljuk

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Tartármártás
Tartármártás

Egy tálba öntsünk össze minden hozzávalót, és egy habverő segítségével keverjük jól össze. A mennyiségek saját ízlésünknek megfelelően változhatnak, ha sűrűbb mártást szer...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk