Családireceptkönyv.hu

Padlizsánkrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3-4 darab szép érett padlizsán
1,5 dl olaj
1 fej hagyma
néhány csepp citromlé

frissen őrölt bors

Elkészítés:


Egy tepsit fedjünk le alufóliával. Tegyük rá a megmosott padlizsánokat (héjastól), és 220 fokos sütőben süssük addig, amíg össze nem esik. Még forrón húzzuk le a héját.

(Én úgy szoktam hámozni, hogy hideg vízbe mártom a kezem, így nem éget, és még forrón le tudom hámozni a héját.

Kicsit lecsepegtetjük, majd fakéssel felaprítjuk.

Olajjal, apróra vágott (vagy reszelt) hagymával, sóval, borssal, pici citromsóval, vagy frissen facsart citromlével kikeverjük.

Tipp:

Nagyon finom rozskenyérrel, mi mindig paprikával és paradicsommal esszük :-)

Padlizsánkrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pizza szósz télire
Pizza szósz télire

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Házi majonéz (bmintbalázs)
Házi majonéz (bmintbalázs)

A tökéletes házi majonéz készítése ott kezdődik, hogy minden hozzávalót lehűtünk Sokkal krémesebb és dúsabb lesz az eredmény. Válaszd szét a tojásokat, csak a sárgájára lesz szük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vegán, élőflórás “köles túró” / vegán köles körözött
Vegán, élőflórás “köles túró” / vegán köles körözött

Egy csésze hántolt kölest folyó víz alatt leöblítettem, majd 3 csészényi vízben pici parajdi sóval együtt megfőztem. Hagytam kb. 40 Celsius fokosra kihűlni majd hozzákevertem 1-2 k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Almaszósz
Almaszósz

Almaszósz hozzávalók: 4 db alma 4 evőkanál víz 2 teáskanál cukor

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk